Ylivoimainen kuulakunkku Häggblom uhitteli 19 metrin rajaa

Robert Häggblom teki selvän pesäeron muihin kuulamiehiin Kalevan kisojen toisena päivänä Kajaanissa. Vaasalainen rikkoi kolmesti 18 metriä ja oli lähellä rikkoa ensimmäisenä suomalaisena tällä kaudella 19 metrin "haamurajan". Kuulan pronssi heltisi kesyllä tuloksella 17,58.

Robert Häggblom oli hyvällä tuulella perjantaina. Kuva: YLE

Viime vuoden pronssimies, kauden tilastoykkönen IS:n Robert Häggblom, 27, oli ihan omaa luokkaansa kuulafinaalissa. Viimeisellään hän täräytti varmuuden vuoksi kauden kotimaisen kärkituloksen 18,91.

- Emme nähneet kovaa taistelua tänään mestaruudesta. Itseäni vastaan olen taistellut lähinnä koko kauden. Pientä valoa on nähtävissä tunnelin päässä, kuvasi Häggblom.

Häggblom kertoi, että parin viime viikon aikana tuntemukset ovat olleet parempia mitä aikaisemmin. - Hain tänään 19 metrin tulosta, joten en voi olla ihan tyytyväinen, mestari kuittasi.

Karsinnan kolmonen, Vammalan seudun Voiman Mikko Viitamaa haali hopean tuloksella 17,82 ja kuittasi samalla Ruotsi-ottelun kisalipun.

- Raskas ja pitkä päivä takana. Ajattelin ennen kisaa, että jos menee täydellisesti, niin voisin taistella pronssimitalista. Sepon (Kujala) loukkaantuminen sitten vaikutti, että nousin toiseksi. Tyytyväinen täytyy olla senkin takia, että päivän tulos on elämäni kolmanneksi paras, Viitamaa huomautti.

Vaisun kuulafinaalin pronssi lohkesi 17,58-tuloksella. Kaksissa edellisissä SM-kisoissa hopeaa pukannut, Kajaanin Kipinän Seppo Kujala työnsi vain kahdesti pohjekrampin vuoksi mutta avaustyöntö riitti mitaliin.

- Tiesin, että pohje kestä yhden työnnön. Ilman lämmittelytyöntöjä menin rinkiin ja tuommoinen tulos nyt tuli. Toisessa työnnössä pohje repesi sitten lopullisesti. Kai tämä taistelumitali oli, jutteli sitkeä Seppo Kujala.

Karsinnan ykkönen Henri Pakisjärvi sai tyytyä finaalissa neljänteen tilaan. Hänen karsintatyöntönsä 17,98 olisi riittänyt loppukisassa toiseksi.

Miesten kuula:

1. Robert Häggblom 18,91

2. Mikko Viitamaa 17,82

3. Seppo Kujala 17,58

4.Henri Pakisjärvi 17,44

5.Mika Lönnblad 17,21

6.Conny Karlsson 17,21

7.Reima Haapakoski 16,64

8.Joni Mattila 16,37