Suora

  • Erään kirjan elinkaari
  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Mattila yllätti Groblerin korkeuden mestaruustaistossa

Maiju Mattila yllätti kymmenettä korkeuden Suomen mestaruuttaan hakeneen Hanna Groblerin Kajaanin Kalevan kisoissa. Paremmin ottelijana tunnettu Liedon Parman edustaja nappasi nimittäin SM-kultaa konkarin nenän edestä.

urheilu
YLE

Hanna Grobler aloitti kisansa vasta siinä vaiheessa, kun ensimmäinen kilpailija, 167 cm ylittänyt Elina Smolander oli jo ehtinyt pudota. Hän ylitti aloituskorkeutensa 175 ensimmäisellään, kuten myös 181 ja 183, mutta 185 tuotti hänelle suuria ongelmia. Grobler ylitti tämän vasta kolmannellaan ja antoi samalla mestaruusavaimet Maiju Mattilan käsiin.

Mattila pudotti kerran 181:stä, mutta muuten hän ylitti korkeutensa ensimmäisellään - myös voittotuloksensa 185:n. Kun Grobler ei pystynyt ylittämään 187:ää, nosti tämä Mattilan yllättäen mestariksi. Grobler oli tätä ennen voittanut urallaan jo yhdeksän Suomen mestaruutta ja voittoputken oli katkaissut ainoastaan vuonna 2004 Alina Mattila.

- Tosi tyytyväinen täytyy olla. Vihdoin hyppy lähti kulkemaan. Olen sitä odottanutkin, onnellinen mestari totesi.

Mattila paranteli ennätystäänkin parilla sentillä ja yritti kolme kertaa 187:stä, mutta tämä oli tällä kertaa liikaa.

- Minulle oli yllätys, että ennätyskorkeudesta yritykseni olivat niin rentoja. Tuntui, että ne olivat liiankin rentoja, mutta se olikin vain hyvä, hän naurahti.

Lähteet: YLE Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat