Suora

  • Urheiluruutu

Heikkilä koki kovia - jymypaukku ratakierroksen aidoissa

Kalevan kisojen päätöspäivä alkoi Kajaanissa jymy-yllätyksellä, kun Petteri Monni teki uskomattoman ennätysparannuksen miesten 400 metrin aitafinaalissa ja peittosi selvästi suursuosikki Jussi Heikkilän, joka hyytyi pahasti loppusuoralla.

urheilu
Petteri MonniYLE

20-vuotias Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Petteri Monni paransi 400 metrin aitajuoksun ennätystään hulppeat 1,42 sekuntia ja yllätti mestaruutta puolustaneen Viipurin Urheilijoiden Jussi Heikkilän.

Monni oli ennen Kalevan kisoja kilpaillut 400 metrin aitajuoksussa vasta neljä kertaa. Hänen henkilökohtaisena valmentajanaan toimii Hanna Fredriksson.

Heikkilä avasi terävimmin, mutta takakaarteessa Monni nousi Heikkilän jälkeen toiseksi. Loppusuoralla nuori haastaja oli selvästi voimakkaampi ja juoksi yllätysmestariksi.

- Olen todella yllättynyt. Pääsin loput aitavälit 15 askeleella, johon en ole aiemmin pystynyt, Monni selitti vahvaa loppuaan, jossa näytti siltä, etteivät maitohapot päässeet edes jylläämään.

- Näytti, että Jussilla (Heikkilä) kanttasi lopussa. Hän on juossut paljon, toisaalta se on hänen oma valintansa. Itse juoksin perjantaina satasen välierät. Eilisissä alkuerissä kulki tahmeasti, mutta ehkä se avasi paikkoja, Monni ihmetteli hurjaa tulosparannnustaan.

Kilpailu oli odottamattoman hyvätasoinen, sillä viisi kahdeksasta kilpailijasta juoksi uuden ennätyksensä. Pasanen juoksi 52,25 häviten viimeisellä aidalla takelleelle Heikkilälle vain 0,11 sekuntia.

- Teknisesti juoksu meni tosi hyvin. Myötätuuli takasuoralla vähän sotki suoritusta, mutta se oli tiedossa alusta asti, joten asia ei tullut yllätyksenä. Kauden päätavoite täyttyi, kun mitali ja ennätys tulivat täällä Kalevan kisoissa, Vihdin Viestin edustaja kertoi.

Miesten 400 metrin aidat:

1.Petteri Monni 51,26 2.Jussi Heikkilä 52,14 3.Panu Pasanen 52,25 4.Gustav Klingstedt 52,44 5.Oskari Mörö 52,47 6.Miikka Laiho 54,05 7.Matti Röppänen 54,13 8.Arttu Kuoreinen 54,83

Lähteet: YLE Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat