1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Mäkelän raju kumura upotti Koskenkorvan

Janne Mäkelän kova kumuralyönti johdatti Vimpelin 2-1 -voittoon ottelussa Koskenkorvaa vastaan. Veto johtaa miesten pesäpallon 2. puolivälieräsarjaa luvuin 2-0 ja on enää voiton päässä välieristä.

Janne Mäkelä (Arkistokuva) Kuva: YLE

Vimpeli nousi avausjakson tappiostaan ja nappasi toisen voiton puolivälieräsarjassa Koskenkorvaa vastaan. Vierailijoiden sankari oli lyöjäjokeri Janne Mäkelä, jonka niitti supervuorossa yllätti kakkoskoppari Juho Rannon ja mies itse kiersi kunnarin.

- Koko ensimmäisen jakson olimme askeleen myöhässä. Aneemista pelaamista. Kaverilla oli toisella jaksolla vaikeaa. Mäkelän onnistuminen oli tärkeä onnistuminen, sanoi Vimpelin pelinjohtaja Risto Ojanperä.

- Sankaruuden ja epäonnistumisen ero on hyvin pieni. Pallo ei tänään pomppinut meille, totesi Koskenkorvan Juha-Pekka Soini.

- Pelattiin maksimitasolla koko ajan. Pitkään aikaan paras peli meiltä, vaikka hävittiinkin, kertasi Koskenkorvan ykköspalkittu Janne Rauhala.

Vimpeli aloitti jakson lyöntivuorolla heti terävästi Janne Mäkelän lyödessä pallon vastutamattomasti kakkosjatkeelle. Kossu vastasi heti tasoittavallaan, kun Tuomas Tallbacka niittasi pallon kakkosluukkuun. Vimpelin kakkosvahti Kanala sai vaivoin pallon kiinni ja Marko Honkolan oli helppo tuoda tasoitusjuoksu.

Tästä Kossu sai hurmoksen päälle ja Vimpelin tilanteiden rakentelu oli vaikeaa. Juha Puhtimäki teki useita kärpäsiä ja muutenkin ulkopeli oli varmaa ja liikkuvaa. Jakson voittojuoksu tuli jo toisessa vuorossa. Jälleen asialla oli Tuomas Tallbacka, joka veti laakalyönnin kolmossaumaan ja Vimpelin ulkokentällä ei ollut mitään mahdollisuuksia. Tämän jälkeen ei koko jaksolla ollut kuin yksi kolmostilanne ja siitäkään ei tullut yhtään kotiutusyritystä. Jakso niukasti Kossulle 2-1.

Toisella jaksolla Kossu kehitti heti alkuun kolmostilanteen, mutta valitettavasti juoksua ei syntynyt. Vimpeli tuli ensimmäiseen sisävuoroon ryhdistäytyneenä ja teki heti alkuun kaksi juoksua kärjellään. Henri Puputti löi kakkostilanteesta pallon maisemiin yhden juoksun arvoisesti ja Jere Dahlström sijoitti kakkossaumaan vapaan sivalluksen. Kossun sisäpeli oli todella nihkeää ja virheet seurasivat toisiaan. Vimpelin oli helppo viedä jaksovoitto, kun vielä harhaheitolla tuli yksi juoksu.

Supervuoroon odotettiin sisuuntunutta Kossua. Alku lähti hienosti käyntiin, mutta onni ei ollut myötä. 1-2-tilanteessa pallo osui Janne Rauhalan jalkaan ja tilanteesta syntyi palo. Myöhemmin Antti Pukkinen paloi täpärästi kolmoselle Jukka Latvalan läpilyönnin jälkeen. Kossu jäi ilman juoksuja. Vimpeli kehitti omalla sisävuorollaan jälleen kerran palottoman ajolähdön. Ensimmäisestä tilanteesta ei vieläjuoksua syntynyt, mutta yhden palon tilanteessa Janne Mäkelä löi pallon kakkoskoppari Juho Rannon yli ja pallon perään oli turha enää lähteä. Tuloksena kunnari ja kolme tavallista.

Kolmostilanteiden valossa peli oli Vimpelin myllytystä. Ne merkittiin vierailijoille 5-17. Pohjanmaan paikalliskamppailu kiinnosti myös pesisväkeä. Yleisöä oli Koskenkorvalle saapunut komeasti 3139 katselijaa.