1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Lippo jälleen Tahkoa etevämpi

Oulun Lippo oli pienissä asioissa Hyvinkään Tahkoa terävämpi ja saalisti arvokkaan vierasvoiton Pihkalasta lähes 3928 silmäparin edessä. Ottelusarja on oululaisille katkolla ensimmäistä kertaa sunnuntaina. Pelin kulminaatiopisteeksi jäi Lipon vaihtajajokerin Sami Parttimaan avausjakson hurja niitti kakkosrajaan, josta tuloksena kolme juoksua.

Lipon lukkari Hannu Huuskonen sekoitti Tahkon peliä taitavasti. Kuva: YLE

- Aiempina vuosina en ole hirveästi Tahkoa vastaan päässyt juhlimaan, totesi ykköspalkittu Parttimaa.

- Tämä oli meiltä puolustusvoitto. Ei annettu käsistä juoksuja. Raadollisesti ajateltuna peli ratkesi Ketosen pomputukseen, analysoi Lipon viuhkamies Janne Vuorinen.

- Taas jäi luu käteen. Aineksia olisi ollut parempaan, mutta teimme hirveästi pieniä virheitä. Toisen jakson alussa olisi ollut vapaataivalkin tulossa, mutta ei ollut onnikaan myötä, harmitteli Tahkon Sami Sirviö.

Ensimmäinen jakso ratkesi toisessa vuorossa, kun oululaisten jokeri Sami Parttimaan riskiratkaisu 1-3-tilanteessa yllätti Tahkon ulkokentän. Parttimaa itse kiersi kunnarin ja vei vierailijat alkuun 0-3 johtoon.

Lukemia kaunistelivat vielä Markku Hylkilä ja Matti Korhonen yksittäisillä onnistumisillaan. Isännät heräsivät peliin kolmannessa vuorossa, kun Olli Lehtolan kolmosrajaleikkuri yllätti helpohkosti Lipon kolmosvahti Marko Pelkosen. Perään Riku Tainion tykki puhui ja Tahko kavensi tilanteen jo 4-5. Enempää juoksuja ei jaksolla nähty.

Toisella jaksolla Tahko meni kolmannessa vuorossa 1-0 johtoon, kun Ville-Pekka Jokinen ei pystynyt polttamaan Riku Tainion kolmossauman lyönnistä. Lippo tuli tasoihin, kun Valtteri Ketonen sähelsi ratkaisuhetkillä Tuomas Jussilan kakkosrajanäpin, jolla Antti Vihtkari toi pelin tasoihin.

Ratkaisuhetkillä Tahko kaatui kotiutusten tehottomuuteen. Erityisesti Riku Rantasella oli synkkä päivä. Mies keräsi vain yhden kärkilyönnin (yritykset 1/11, onnistumisprosentti 9%). Oulun parhaana palkittiin Sami Parttimaa. Kakkospalkittu oli luotettavasti vaihtanut Aki Orava. Tahkolta pokaalit nappasivat tehot 1+2/2 kerännyt Olli Lehtola. Kakkosena kahdesti kotiutuksissa onnistunut Riku Tainio.