1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Nyströmeille historialliset EM-pronssit

Emilia ja Erika Nyström juhli pronssimitaleita Berliinin beach volleyn EM-kisoissa. Suomalaispari pehmitti lauantain pronssiottelussa hollantilaiset Sanne Keizerin ja Marleen Van Ierselin erin 21-17, 12-21, 15-12.

Kuva: YLE

EM-turnauksessa neljänneksi sijoitetut 26-vuotiaat kaksoset ovat ensimmäinen suomalaispari, joka on voittanut beach volleyn arvokisoissa mitalin. Mitali oli samalla Suomen Lentopalloliitolle ensimmäinen arvokisamitali aikuisten sarjassa myös lentopallo mukaan lukien. Näin Nyströmien junioreiden (2002) ja nuorten EM-kullat saivat kaverikseen ensimmäisen aikuisten arvokisamitalin.

- Maistuu ihan uskomattoman hyvälle. Historian kirjoja ollaan tällä kaudella saatu lajissa uusittua jo aika monta kertaa, mutta kyllähän mitali on saavutuksista päällimmäisenä mielessä, Emilia Nyström iloitsi.

- Me olemme tehneet niin paljon töitä tämän eteen. Meillä on jo kymmenes pelivuosi menossa. Mitali arvokisoista kruunaa kyllä kaiken tämän. Tämä on yksi uramme hienoimmista saavutuksista. Tämä tuntuu aivan mahtavalta saada mitali kaulaan. Olo on jotenkin helpottunut ja onnellinen, Emilia jatkoi.

- Uusia asioita emme ole pelaamiseen löytäneet. Olemme pelanneet paljon varmemmin ja tasaisemmin kuin aikaisemmin. Olemme henkisesti vahvempia ja kokeneempia, Erika selvitti menestyksen syitä.

"Ratkaisupallo oli hieno palloralli"

Kolmessa erässä voittaneet Nyströmit tarvitsivat pronssipelissä 45 minuuttia kuudenneksi sijoitetun hollantilaisparin nujertamiseen.

- Pronssipeli oli aika samanlainen kuin välieräpelikin. Ensimmäisen erän veimme helposti. Emme tehneet avauserässä virheitä ja vastustaja sortui muutamaan syöttövirheeseen. Toisessa erässä vastustajan syötöt olivat pahempia, minkä takia me nostimme verkolle vähän heikommin. Vastustaja vei aika helposti sitten toisen erän. Nollasimme tilanteen hyvin kolmanteen erään. Menimme piste pisteeltä aina 8-8:aan asti, kunnes repäisimme hyvin, Emilia kertoi.

- Ratkaisupallo oli hieno palloralli. Liikuimme kentällä hyvin ja haimme palloja. Erika päätti pelin hienolla linjashotilla, joka oli juuri rajalla. Otti ihan sydämen pohjasta ennen kuin tuomari näytti, että sisällä oli.

Nyströmit olivat lähellä selviytyä EM-finaaliin, mutta turnauksessa kolmanneksi sijoitetut saksalaiset Katrin Holtwick ja Ilka Semmler kukistivat lauantain välierässä suomalaisparin erin 19-21, 21-11, 16-14. Ottelu päättyi selkeää tuomarivirheeseen.

Kaksoset keräsivät hyvin itsensä pronssipeliin.

- Keskittyminen alkoi heti ja meille on opetettu, että otetaan vain peli aina pelinä, eikä mietitä sen enempää. Nyt se toimi taas hienosti, Emilia totesi.

Seuraavaksi Nyströmit nähdään kentällä kotiturnauksessaan Ahvenanmaan maailmankiertueen osakilpailussa.

- Odottavalla mielellä. On kiva näyttää kotiyleisön edessä, mitä olemme oppineet. On hieno tulla pelaamaan upeiden olosuhteiden ja järjestelyiden myötä Maarianhaminaan, kaksoset totesivat Berliinin turnauksen päätteeksi.