Hakala ja Seppänen palasivat mestareiksi

Anssi Hakala ja Pekka Seppänen palasivat kahden vuoden tauon jälkeen beach volleyn Suomen mestareiksi. Hakala ja Seppänen kukistivat finaalissa viime vuoden mestarit Timo Haaviston ja Toni Vahelan suoraan kahdessa erässä 2-0.

Kuva: YLE

Yläselän jumista kärsineen Haaviston pelaaminen oli vielä aamupäivällä epävarmaa, mutta hän pääsi kuitenkin pelikuntoon koko päivän kuntoutuksen jälkeen. Itse ottelussa selkäongelma ei Haavistoa vaivannut, sillä hänen hyppysyöttönsä ja lyöntinsä viuhui normaalia vauhtia.

Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä, sillä molemmat pitivät oman vastaanottonsa. Tilanteessa 5-6 Hakala onnistui ensin torjumaan pisteen ja tämän jälkeen iskemään hyppysyötön raakana kenttään. Kun vielä Seppänen taisteli pisteen, oli tilanne pian 11-7.

Haavisto ja Vahela eivät pystyneet haastamaan Hakalaa ja Seppästä kunnolla ja piste-ero pysyi parin kolmen pisteen tasolla. Erän lopussa Hakala onnistui vielä kaunistelemaan numeroita 21-12 vaikeilla syötöillä ja hyvillä puolustuksilla.

Myös toinen erä alkoi Hakalan ja Seppäsen hallinnassa, vaikka numerot pysyivätkin tasaisina aina tilaaseen 19-19 asti. Tuolloin Seppänen taisteli pisteen ja heti perään Hakala torjui Vahelan lyönnin, joten erä meni 21-19 Hakalalle ja Seppäselle.

- Ensimmäisessä erässä pelimme kulki erinomaisesti. Toinen erä ei oikein toiminut yhtä hyvin, mutta onneksi se riitti voittoon, Hakala iloitsi.

- Tänä kesänä oli kovempi kilpailu kuin kertaakaan aikaisemmin. Kiertueen taso oli parempi, koska voittoon pystyviä joukkueita oli aikaisempaa enemmän. Siksi arvostan tätä voittoa enemmän kuin aikaisempia, sanoi nyt kolmannen mestaruutensa voittanut Seppänen.

Miesten pronssia ottivat Mikko Esko ja Toni Tuominen voittamalla pronssiottelussa Jani Säisän ja Lasse Maijalan 2-0.