Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Assembly Winter 2020: CS:GO -turnauksen lohkovaihe, perjantai
  • Mäkihypyn miesten kilpailu, Rasnov
  • Mäkihypyn miesten kilpailu, Rasnov
  • Hävinnyt hymy: Jesse Puljujärvi kadotti ilon NHL:ssä - palatessaan hän haluaa olla oikeasti valmis
  • Urheiluruutu

Murrayn vire pitää - Federer kaatui finaalissa

Britannian ykköstennispelaaja Andy Murray otti viimein kauden ensimmäisen turnausvoittonsa, kun hän kaatoi Roger Federerin Toronton Masters -turnauksen loppuottelussa. Murray kukisti entisen maailmanlistan ykkösen erin 7-5, 7-5. Murraysta tuli samalla yksi US Openin ennakkosuosikeista.

urheilu
EPA

Loppuottelua häiritsi rankkasade, joka viivästytti ottelun alkua ja myös keskeytti sen kolmeen otteeseen toisessa erässä.

Ensimmäisessä erässä Murray karkasi jo 3-0-johtoon ennen kuin Federer sai koneensa käyntiin. Sveitsiläisen taistelu ei kuitenkaan riittänyt. Murray mursi Federerin syötön tilanteessa 5-5 ja piti heti perään omansa vieden erän nimiinsä 7-5.

Myös toisessa erässä Murray mursi Federerin syötön karaten 6-5-johtoon. Kauden ensimmäinen turnausvoitto kruunautui seuraavassa pelissä.

Murrayn turnaus Toronton kovalla alustalla oli erinomainen. Ennen Federerin kukistamista, britti kaatoi välierässä maailmanlistan kärkimies Rafael Nadalin.

23-vuotiaasta skotista tuli vasta viides pelaaja, joka on pystynyt voittamaan sekä Nadalin että Federerin samassa turnauksessa. Murraysta tuli myös ensimmäinen pelaaja sitten vuoden 1995, joka on pystynyt voittamaan Kanadan Masters-turnauksen kahdesti peräkkäin.

- Turnauksen voittaminen on aina hienoa, mutta Nadalin ja Federerin lyöminen samassa turnauksessa on vielä makeampaa. En hävinnyt heille erääkään, se hivelee mieltä. Tämä antoi rutkasti itseluottamusta, Murray kertoi.

Murraysta tuli samalla suuri ennakkosuosikki kovalla alustalla pelattavaan US Openiin. Vuonna 2008 finaaliin yltäneellä Murrayllä on hyvä mahdollisuus ottaa viimein ensimmäinen grand slam -voitto.

US Open pelataan 30.8.-12.9.

Federer nousi finaalitappiosta huolimatta maailmanlistalla toiseksi ohi Novak Djokovicin.

Lähteet: YLE Urheilu - Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat