Latvala tähtää viiden sakkiin Saksassa

Jyväskylässä rallin MM-osakilpailun voittanut Jari-Matti Latvala sai voitosta lisää itseluottamusta mutta olisi Saksan-rallissa tyytyväinen viidenteenkin sijaan. Syy on selvä: kyseessä on Latvalan mielestä yksi vaikeimmista MM-sarjan kisoista ja vaikein asfaltilla ajettava ralli.

urheilu
YLE

Erityisen vaikean tämän viikonlopun kisasta tekevät muuttuvat olosuhteet ja muuttuvat tiestön pinnat.

- Luvassa on paljon risteyksiä ja rytminmuutoksia. Tavoite on sijoittua viiden joukkoon, ja siihen varmasti tiimikin olisi tyyvyäinen, Latvala näkee.

Saksan-osakisan haastavuutta lisää tielle lentävä irtonainen aines.

- On vaikea löytää luottamusta auton kääntymiseen, kun on liukasta ja leikataan paljon ja tielle tulee mutaa, soraa ja hiekkaa, Latvala kuvailee.

- Puhtaalla asfaltilla uskalan mennä paremmin, se on minulle varmempi tunne. En ehkä vaan ole saanut ajaa riittävän paljon liukkaalla ja likaisissa olosuhteissa.

Nyt Latvala on hakenut tiukasti tuntumaa ajoalustaan kaasuttamalla testeissä 700 kilometriä asfaltilla. Kilpailussa on luvassa ainakin yksi aivan uusi kokemus.

- Täällä ajetaan muutamalla erikoiskokeella pieniä soraosuuksia. En ole koskaan ennen ajanut asfalttipyörillä soralla, Latvala kertoo.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat