Tapper putosi mitalien ulkopuolelle nuorten olympialaisissa

Kaarle Tapper ei pystynyt pitämään mitalisijaa Nuorten Olympialaisten 12-lähtöä kestäneessä purjehduksen Byte CII -luokan kilpailussa. Tapper oli ennen viimeistä lähtöä kiinni pronssimitalissa.

Kuva: YLE

Tapper sai viimeisessä finaalipurjehduksessa heikon lähdön. Sen jälkeen hän kipusi kohti kärkeä aina 11. sijalle asti, mutta se ei riittänyt mitalitaistelussa.

Tapperin takana ennen viimeistä lähtöä ollut Alankomaiden Antillien Just van Aanholt otti lähtövoiton ja purjehti sillä tuloksella pronssille. Voiton otti Yhdysvaltain Neitsytsaarten Ian Barrows ja hopean Saksan Florian Haufe.

- Tänään oli vaikea 2-4 m/s tuuli. Lähtö meni täydellisesti pieleen. Nousin koko ajan lähdössä, mutta matka vain loppui kesken, Tapper kertoo.

Tyttöjen kisassa Niki Blässar otti viimeisessä lähdössä 12. sijan, joka tiputti hänet yhden sijan alaspäin. Blässarin loppusijoitus oli 9.

- Startti meni ihan ok ja kisa lähti hyvin käyntiin. Ensimmäisellä kierroksella oli neljäs. Se olisi riittänyt lopputuloksien viidenteen sijaan. Viimeisellä lenssillä jouduin pläkään ja sitten tulikin jo maali vastaan, Blässar summaa.