Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Vimpelin Vedolle 2000 euron sakot

Superpesiksen kilpailun johtoryhmä on määrännyt Vimpelin Vedolle 2000 euron sakkorangaistuksen kenttäolosuhteisiin vaikuttamisesta ennen viime sunnuntain välieräottelua Sotkamon Jymyä vastaan. Seuran toimittaman selvityksen mukaan kyse oli Vimpelin kunnan kenttähenkilökunnan toimenpiteestä, jolla pyrittiin varmistamaan kentän pelikelpoisuus.

urheilu

Pesäpalloliitto tutki, miksi Saarikentän pomppulyöntialue oli peitetty suojapeitteellä ennen ottelua.

- Asiasta ei ole myöskään jätetty protestia pelisääntöjen edellyttämällä tavalla ennen ottelun alkua. Näissä olosuhteissa ei ole perustetta puuttua ottelun lopputulokseen, kilpailun johtoryhmä toteaa.

- Käsiteltävänä olevassa tapauksessa kenttäolosuhteisiin on kuitenkin vaikutettu pesäpallon kilpailumääräysten ja Superpesiksen lisenssijärjestelmän vastaisesti. Pelikentän asianmukaisen kunnon varmistamiseen sisältyy osaltaan se, ettei sääolosuhteiden vaikutuksia kentän eri osiin pyritä keinotekoisesti ohjaamaan. Olosuhteiden tulee lähtökohtaisesti olla samanlaiset koko kenttäalueella, kilpailun johtoryhmä muistuttaa.

Vimpelin Vedolle määrätään 2000 euron sakkorangaistus. Kilpailun johtoryhmä myös edellyttää, ettei vastaava kenttäolosuhteisiin vaikuttaminen toistu enää jatkossa.

- Näyttö oli kiistaton. Saarikentän etuosassa on ollut ennen ottelun alkamista asennettuna suojapeite ns. pomppualueella. Vimpelin Vedon toimittamien selvitysten mukaan kyseessä on ollut Vimpelin kunnan kenttähenkilökunnan tekemä toimenpide, jolla on pyritty varmistamaan kentän säilyminen pelikelpoisena. Toimenpiteen takana ei ollut Vimpelin Veto, Pesäpalloliiton kilpailupäällikkö Mika Helminen sanoi.

Paras viidestä -välieräsarja jatkuu Sotkamossa huomenna torstaina. Vimpeli johtaa otteluvoitoin 1-0.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat