Suora

  • Digital Racing eSM 2020: finaali

Mourinhon Real-pesti alkoi pettymyksellä

Jose Mourinhon ensimmäinen liigapeli Real Madridin peräsimessä sujui nihkeästi. Madridin valkoiset jäivät maalittomaan tasapeliin talousvaikeuksissa painineen ja kesällä avainpelaajiaan myyneen Mallorcan vieraana.

urheilu
Jose Mourinho
YLE

Vieraiden ensimmäinen maalintekopaikka siunaantui kahdeksannella peliminuutilla Gonzalo Higuainille, joka pääsi nokikkain maalivahti Dudu Aouaten kanssa. Argentiinalaiskärki ei kuitenkaan onnistunut kiertämään Aouatea, ja avausmaali jäi syntymättä.

Higuainin maalipaikan järjestänyt Cristiano Ronaldo kokeili omaa ratkaisua viisi minuuttia myöhemmin. Portugalilaisen kuudentoista rajan tuntumasta ampuma kuti painui kuitenkin niukasti ohi takatolpan.

Higuain oli päästä läpiajoon 25 minuutin pelin jälkeen, mutta Mallorca-pakki Rubén onnistui horjuuttamaan argentiinalaista niin, että pallo karkasi tältä. Vastaan tilanteessa tullut Aouate sai Higuainin polven päähänsä ja miestä jouduttiin huoltamaan usean minuutin ajan.

Myös Mallorca sai paikkansa, kun avausjakso läheni loppuaan. Gonzalo Castro laukoi rangaistusalueen rajalta, mutta tolppaa hipoen ohi.

Aouatea Higuainin peikkona

Higuain pääsi tunnin pelin jälkeen hieman vastaavanlaiseen läpiajontynkään kuin ensimmäisellä puoliajalla. Aouate tuli kuitenkin loistavasti vastaan, eikä Real Madridin viime kauden maalikuningas onnistunut vieläkään.

Kesken Real-painostuksen Mallorca sai vapaapotkun 69. minuutilla vaarallisesta paikasta. Jonathan de Guzmanin laukaus oli hyvä, mutta Iker Casillasin heittäytyminen vielä parempi.

Karim Benzema vapautti Ronaldon puolittaiseen läpiajoon vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin, mutta portugalilaisen ratkaisu kesti liian kauan. Heti perään toisessa päässä vaihtomies Tomas Pina Isla pääsi tykittämään suoraan ilmasta, mutta veto leijaili yli maalin.

Higuain sai loistopaikan vielä viimeisellä kymmenminuuttisella, mutta israelilaismaalivahti Aouatea sai jalkansa väliin. Real vyörytti ankarasti kohti Mallorca-maalia viimeiset minuutit, mutta Mourinhon suojattien oli tyytyminen maalittomaan tasapeliin.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat