1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Ilonen palaa kisakentille - kääntyykö kurssi?

Elokuun ajan taukoa golfin Euroopan kiertueelta pitänyt Mikko Ilonen palaa viikonloppuna pelikentille European Masters -kilpailussa Sveitsissä. Kipeää nilkkansa kuntouttamiseen ja harjoittelemiseen keskittyneellä suomalaisella on hyviä muistoja Crans Montanan alppikylän kupeessa sijaitsevalta kentältä.

Kuva: EPA

Ilonen käytännössä varmisti paikkansa vuoden 2007 Euroopan kiertueelle nappaamalla seitsemännen sijan Crans Montanassa vuonna 2006.

- Kutkuttaa toki kovasti päästä pelaamaan. Olen treenannut huolella ja kuntouttanut samalla nilkkaani. Kisaviikolla olen ottanut löysemmin. Suuri haaste on torstaina malttaa, olla menemättä asioiden edelle. Torstai on kohdaltani iso päivä, se antaa suunnan kisalle, Ilonen kommentoi tiedotteessaan.

Ilonen on pelannut tälä kaudella 19 kilpailussa, joista kolmessa hän on sijoittunut kymmenen parhaan joukkoon. Raha-ansioita suomalaisella on tältä vuodelta liki 300 000 euroa.

Seitsemässä viimeisessä kilpailussa Ilosen tie on kuitenkin päättynyt karsiutumiseen. Nyt peliä haitannut kipeä nilkka on kunnossa, joten suomalainen lähtee hakemaan kurssinkäännöstä.