1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Ilonen jaetulla toisella sijalla Euroopan kiertueella Sveitsissä

Mikko Ilonen aloitti varsin mainiosti golfin Euroopan kiertueen Sveitsin kilpailun Crans Montanassa. Ilonen pelasi ensimmäisen kierroksen tuloksekseen 65 lyöntiä (-6) ja on kisassa jaetulla toisella sijalla Englannin Graeme Stormin kanssa.

Kuva: YLE

Crans Montanan kentän viheriöt ovat varsin vaikeat ja Iloselle kertyi viheriöosumia vain 12. Väyliinkin hän osui vain kolmasti ja karheikosta jatkoi peliä peräti kymmenen kertaa. Viimeisellä, kentän yhdeksännellä reiällä Ilonen löi pallonsa suoraan bunkkerista reikään tehden kierroksen kuudennen birdiensä.

- Oli varsin näyttävää peliä, vauhtia ja vaihtuvia tilanteita. Välillä mentiin karheikoissakin. Tuloksen tekeminen oli osaltani hyvää ja putteri toimi. Monella tapaa sellainen avaus kisalle jollaista vähän odottelin. Pitkän pelitauon jälkeen avauspäivä on silti aina arvoitus, Ilonen kertoi.

- Tästä on hyvä jatkaa. Ennuste on se, että viheriöt kovenevat kisan edetessä, silloin pelin luonne muuttuu. Täytyy vain pysyä hetkessä kiirehtimättä asioiden edelle.

Kisaa johtaa Italian 17-vuotias teinisensaatio Matteo Manassero, joka selviytyi ensimmäisestä kierroksesta 64 lyönnillä (-7). Jos Manassero jatkaa hyvää peliään loppuun asti, tulisi hänestä ykköstilallaan Tourin kaikkien aikojen nuorin voittaja.