1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Ilosen mainio pelivire jatkui Sveitsissä

Mikko Ilosen hyvä vire jatkui golfin Euroopan kiertueen toisella kierroksella Sveitsin Crans Montanassa. Ilonen pelasi toinen kierroksen 67 lyönnillä, kun hän käytti ensimmäisellä kierroksella kaksi lyöntiä vähemmän. Ilonen on kahden kierroksen jälkeen neljäntenä.

Kuva: YLE

Ilonen teki torstain kierroksellaan kuusi birdietä ja perjantaina onnistui tässä viidesti. Toisen kierroksen viimeisellä reiällä hän teki toistaiseksi ainoan bogeynsa, joten tilastollisesti hänen pelinsä oli toisella kierroksella ensimmäistä parempaa. Väyliin Ilonen osui tosin vain viisi kertaa.

Ilonen on yhteistuloksellaan 132 (-10) neljäntenä. Hänen edellään ovat Espanjan kokenut Miguel Angel Jimenez (-14), yksi tämän hetken "kuumimmista pelaajista", Italian Edoardo Molinari (-11) sekä toinen italialainen, Matteo Manassero (-11). Vasta 17-vuotias Manassero oli avauspäivän tähtipelaajia ja johti Ilosta ensimmäisen kierroksen jälkeen yhdellä lyönnillä.

- Itse asiassa pelasin tänään paremmin kuin eilen vaikka tulos näyttää erilaiselta. Eilen oli hyvää lähipelaamista ja puttaamista, Ilonen kertoi.

Kahden ensimmäisen päivän jälkeen itseluottamus on kohdallaan.

- Hyvät lähtökohdathan tässä on viikonlopulle. Kovin kaukana ei olla kärjestä.

Ilonen löysi syyn tämän viikon hyvälle pelilleen.

- Olin neljä viikkoa kotona. Siinä oli hyviä harjoituspätkiä. Yhden viikon pidin taukoa ja kolme viikkoa erilaisia harjoituksia. Siinä ehti latautua hyvin