1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Mikko Ilosella tuskainen pelipäivä

Mikko Ilonen menetti asemiaan golfin Euroopan kiertueen kilpailussa Sveitsin Crans Montanassa. Ilonen pelasi lauantain kierroksella tuloksen 75 lyöntiä (neljä yli parin). Neljäntenä kierrokselle lähtenyt Ilonen putosi 26. sijalle. Euroopan kiertueen kilpailu päättyy sunnuntaina.

Mikko Ilonen. (Arkistokuva) Kuva: YLE

Ilosella oli suuria vaikeuksia. Väyläosumia oli neljä, birdietä Ilonen pääsi yrittämään viheriöltä vain kymmenen kertaa. Näihin rinnastaen puttimääräkin (32) oli varsin suuri. Kierrostulos 75 oli 72:n jatkoonpäässeen joukossa neljäs peräpäästä.

Ilosella on kaikki mahdollisuudet top-ten -sijoitukseen, seitsemänteen sijaan on matkaa kolme lyöntiä. Kilpailua johtaa Ilosta 11 lyöntiä paremmalla tuloksella Espanjan Miguel-Angel Jimenez (-17), varjona hänen kannoillaan kolmen lyönnin päässä on Italian Edoardo Molinari (-14).

- Pelini ei ollut mitenkään hapekasta kolmannella kierroksella, fortuunatkaan eivät olleet kohdallaan ja putit kiersivät reiän reunoilla. Silti oli erittäin kiva pelata ja väkeä katsomoissa oli todella runsaasti, Ilonen summaili päiväänsä joka käynnistyi helpolla par-viitosella bogeylla.

- Olen aiemminkin ollut tässä kisassa 26:s ( vuonna 2006, päätöskierros 66) ja tehnyt siitä hyvän nousun seitsemänneksi. Samanlainen hype pitäisi nyt kyetä kasaamaan, Ilonen lataili itseään finaalikierrokselle.