Namibia antoi entiselle RoPS-luotsille kenkää

Namibian jalkapallomaajoukkueen belgialainen päävalmentaja Tom Saintfiet, 37, on saanut lähtöpassit viikonlopun Gambia-tappion jälkeen. Entinen RoPS-luotsi aloitti Namibian peräsimessä vuonna 2008.

urheilu
EPA

Saintfiet valmensi Rovaniemen Palloseuraa lyhyen aikaa ennen maajoukkuepestiään. Hän sai tiistaina puhelinsoiton Namibian jalkapalloliiton puheenjohtajalta John Muinjolta ja kuuli, ettei enää nauti liiton luottamusta.

- Muinjo sanoi, että tuotin hänelle pettymyksen ja olen omillani. Hän pyysi minua pohtimaan, pitäisikö minun hypätä vai haluaisinko mieluummin, että minut työnnetään, Saintfiet kertoi uutistoimisto AFP:lle.

- Tämä ei johdu tuloksesta Gambiassa, koska minulla ei ollut ystävyysottelua tai mitään valmistautumista joukkueen kanssa. Se johtuu siitä, että minut on yhdistetty Zimbabwen maajoukkueeseen.

Saintfiet ei ymmärtänyt, miten hän olisi epäonnistunut yhden tappion myötä. Hänen tehtäväkseen annettiin johdattaa Namibia vuonna 2012 Gabonissa ja Päiväntasaajan Guineassa pelattavaan Afrikan mestaruusturnaukseen.

- Menin Gambiaan 13 pelaajan kanssa. Yksikään heistä ei ollut potkaissut palloa yli puoleen vuoteen. Kuusi ulkomailla pelaavaa pelaajaa liittyi ryhmään perjantaina, ottelun aattona. Poikani eivät olleet valmiita. Sanoin heille pelin jälkeen, ettei tappio (1-3) ollut heidän vikansa.

Lähteet: YLE Urheilu - AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat