1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Teodosicin jäätävä ratkaisu pudotti Espanjan mitalipeleistä

Kapteeni Milos Teodosicin heittämä kolmen pisteen kori vain kolme sekuntia ennen peliajan loppua antoi Serbialle tarvittavat pisteet, jolla se pudotti hallitsevan maailmanmestarin Espanjan koripallon MM-kisojen välieristä. Serbian voittolukemat olivat lopulta 92-89 (49-41).

Kuva: EPA

Serbia aloitti ottelun vahvasti ja jätti Espanjan takaa-ajajaksi heti ensimmäisestä neljänneksestä lähtien. Espanja onnistui kyllä aluksi kuromaan tilanteen tasoihin, mutta 15-13-tilanteessa Serbia repäisi. Erityisesti Real Madridissa pelaava Novica Velickovic oli vauhdissa ja upotti ensimmäisellä neljänneksellä kaksi kolmosta, kaksi kakkosta, syötti kolme koria, napsi neljä levypalloa ja otti kaksi riistoa.

Toisella neljänneksellä kumpikin joukkue hutiloi viimeistelyssään, mutta Espanja hyödynsi tilanteen paremmin. Se nousi pisteen päähän tilanteessa 29-28, mutta Marko Keseljin kolmonen ja Teodosicin kaksi pistettä kasvattivat taas eroa ja puoliajalle siirryttiin Serbian 49-41-johdossa.

Espanja aloitti kolmannen neljänneksen vahvasti. Joukkue heitti nopeaan tahtiin kahdeksan pistettä ja tasoitti pelin puolessatoista minuutissa. Espanja meni ensimmäistä kertaa johtoon Juan Carlos Navarron korilla, kun peliä oli pelattu reilut 22 minuuttia.

Serbian taistelu puolustuspäässä oli kuitenkin sen verran tehokasta, ettei Espanja onnistunut repimään suurta eroa ja Serbia nousi tasoihin ja kolmen pisteen johtoon. Espanjan Sergio Llull yritti vielä kolmosta, kun pelikellossa oli enää neljä sekuntia aikaa, mutta epäonnistui. Summerin soidessa myös Teodosic yritti kolmosta, mutta hänkin epäonnistui.

Viimeisellä neljänneksellä Espanja aloitti todellisen kirin, kun peliaikaa oli jäljellä enää reilut viisi minuuttia. Rudy Fernandezin nosto ja yksi vapaaheitto toivat Espanjan jo kolmen pisteen päähän ja kun peliä oli jäljellä enää kaksi minuuttia, Portland Trail Blazersin pelaaja nosti joukueensa tilanteeseen 86-84.

Vielä tiukemmaksi tilanne meni, kun Marc Gasol donkkasi tilanteeksi 89-89, kun peliaikaa oli jäljellä 25,8 sekuntia. Serbia otti tilanteessa aikalisän ja tämän jälkeen Teodosic pelasi aikaa aina kolmeen sekuntiin asti ja heitti tämän jälkeen kaukaa viivan takaa kolme pistettä ja lopputulokseksi 92-89.

Espanja ei enää tähän pystynyt vastaamaan ja Serbia sai näin maukkaan revanssin joukkueesta. Espanja nimittäin jyräsi Serbian viime vuonna EM-finaalissa 85-63.