1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Isäntäjoukkue Turkki jyräsi MM-välieriin

Kotijoukkue Turkki jyräsi välieriin koripallon MM-kisoissa. Turkin jalkoihin jäi tällä kertaa Slovenia, joka hävisi isännille pistein 68-95 (31-50).

Kuva: EPA

Turkin puolustus on ollut varsin mainio MM-kisoissa ja se näytti voimansa myös puolivälierissä. Runkosarjassa vastustajansa torpannut turkkilaispuolustus onnistui jälleen napsimaan puolustupäässä tukun levypalloja eikä se hyökkäyksessäkään himmaillut.

Ensimmäinen neljännes oli tasainen vain neljän minuutin ajan, mutta sen jälkeen Turkki upotti kolmeen minuuttiin kymmenen pistettä eikä Slovenia pystynyt tähän vastaamaan. Etenkin ottelussa kymmenen pistettä heittänyt Hedo Turkoglu oli vauhdissa Ersan Ilyasovan ja Ömer Asikin säestäessä.

Toisella neljänneksellä Turkki lisäsi vauhtia ja pudotti Slovenian lopullisesti kyydistään. Ilyasova ja Sinan Guler tehtailivat pisteitä ja kasvattivat Turkin johdon jaksolla parhaimmillaan 20 pisteeseen. Kolmannella neljänneksellä Turkin vahva puolustus piti Slovenian hyökkääjät kurissa eikä joukkue saanut aikaiseksi kuin 12 pistettä. Sen sijaan kotijoukkue nakutti yleisön suureksi iloksi 21 pistettä.

Viimeisellä neljänneksellä Slovenialta ei löytynyt enää taistelutahtoa ja parhaimmillaan 29 pisteellä johtanut Turkki vei lopulta helpon voiton. Ilyasova heitti ottelussa 19 ja Guler 12 pistettä. Slovenian parhaat pistemiehet olivat Sani Becirovic ja Bostjan Nachbar 16 pisteellään. Turkin joukkueessa peräti 11 miestä pääsi pistetilastoihin, kun Slovenian joukkueesta pisteitä merkittiin 6 pelaajalle.

Turkki kohtaa välierissä Serbian, joka voitti illan toisessa puolivälieräottelussa hallitsevan maailmanmestarin Espanjan. Turkki ei ole koskaan aikaisemmin sijoittunut neljän parhaan joukkoon MM-kisoissa tai olympiakisoissa.