Suora

  • Freestylen MC: Tremblant, kumpareet
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Monte Carlo, päiväkooste
  • Hiihdon Ski Classics, Marcialonga

Walesin jalkapallojoukkueen luotsi erosi

Walesin jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja John Toshack on eronnut toimestaan. Hän ehti luotsata joukkuetta kuusi vuotta.

urheilu
YLE

Toshackin palli on tutissut etenkin viime viikon lopulta alkaen, kun joukkue hävisi EM-karsinnoissa Montenegrolle 0-1. Hänen jatkoaan oli määrä arvioida kolmen karsintaottelun jälkeen, mutta keskusteltuaan asiasta maan liiton johdon kanssa, päätti Toshack jättää tehtävänsä välittömästi.

- Ajatukseni oli, että kolmen karsintapelin jälkeen olisimme tehneet perusteellisen arvion tilanteesta. Vielä pettymykseen päättyneen Montenegro-ottelun jälkeen ajattelin näin. Tulimme kuitenkin siihen lopputulokseen, että tämä päätös on parempi kaikkien osapuolten kannalta, Toshack kertoi.

61-vuotiaalla Toshackilla oli sopimus vuoteen 2012 asti. Walesin maajoukkue on viimeksi ollut arvokisoissa mukana vuonna 1958, jolloin maa selvisi MM-kisoihin.

Aiemmin muun muassa Real Madridia valmentaneen Toshackin paikalle on oltu nostamassa Manchester United -ikoni Ryan Giggsia. Paikka olisi nyt auki, mutta Giggsin peliura ei ole vielä ohi. Hän vihjaili itse aiemmin viikolla, että "minulla on vielä annettavaa pelaajana."

Lähteet: YLE Urheilu - Reuters - AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat