Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Assembly Winter 2020: CS:GO -turnauksen lohkovaihe, perjantai
  • Mäkihypyn miesten kilpailu, Rasnov
  • Mäkihypyn miesten kilpailu, Rasnov
  • Hävinnyt hymy: Jesse Puljujärvi kadotti ilon NHL:ssä - palatessaan hän haluaa olla oikeasti valmis
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Ilves-luotsi: Rajala otti taka-askelia Pohjois-Amerikassa

Suomalaisen jääkiekon suuriin tulevaisuuden lupauksiin kuuluva Toni Rajala palasi täksi kaudeksi SM-liigaan ja Ilvekseen. Ilveksen päävalmentajan Juha Pajuojan mukaan kausi Kanadan junioriliigassa oli väärä askel Rajalan uralla.

urheilu
Juha Pajuoja.
YLE

- Kun olen ihan rehellinen, sanon, että Toni otti taka-askelia sillä matkalla. Monen nuoren kannattaisi vähän miettiä, lähteekö sinne pelaamaan junioripelejä vai pelaisiko täällä isossa roolissa miesten pelejä, Pajuoja kyseenalaistaa.

- Tonilla on nyt paljon tekemistä, mutta potentiaalikin on kova. Kaveri on selkeästi ottanut itseään niskasta kiinni. Katsotaan joulun jälkeen todenteolla, mitä alkaa tapahtua.

Keväällä 2009 alle 18-vuotiaiden MM-kisojen piste-ennätyksen tehnyt Rajala pelasi ensimmäisen vuoden Edmontonin kanssa solmimastaan NHL-sopimuksesta WHL-seura Brandon Wheat Kingsissa. Rajala loisti eritoten kauden päättäneessä finaaliturnauksessa, Memorial cupissa, mutta Pajuojan mukaan Rajalan vahvuuksia ei ruokittu Kanadassa.

- Olin valmennuksessa mukana silloin, kun Toni lähti. Hän oli todella lähellä jopa A-maajoukkuetasoa ja oli tekemässä läpimurtoa. Pohjois-Amerikassa peli on aika yksinkertaista, ja siellä kiekkoa lyödään päätyyn paljon, Pajuoja muistuttaa.

- Tonikin on puhdas taitopelaaja, joka tekee kiekon kanssa erittäin hyviä ratkaisuja. Jos valmentaja ei anna sellaiseen mahdollisuutta, silloin ollaan väärässä paikassa.

19-vuotias Rajala ehti pelata 21 SM-liigaottelua kaudella 2008-2009 ennen lähtöään Pohjois-Amerikkaan. Tehopisteitä parkanolainen on tehnyt viisi (2+3).

Lähteet: YLE Urheilu / Ilkka Palomäki

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat