Vueltan johto vaihtui dramaattisesti

Pyöräilyn Espanjan ympäriajoa johtaneen Igor Antonin unelma Vueltan voitosta meni kerralla säpäleiksi, kun hän kaatui 14. etapilla noin 9 kilometriä ennen maalia. Ruhjeita saanut espanjalainen päätti keskeyttää kisan keskusteltuaan asiasta pitkään Euskaltel-tallinsa kanssa.

Kuva: EPA

Kokonaiskisan johtajan punaista paitaa päällään pitänyt Anton oli yksi niistä ajajista pääjoukossa, joka kaatui asfaltille helpohkossa alamäkiosiossa noin 170 kilometrin kohdalla. Espanjalainen sai kolarissa ruhjeita ja naarmuja vartaloonsa ja keskusteli pitkään tallinsa kanssa, kannattaako hänen enää jatkaa kisaa. Lopulta Anton päätti keskeyttää.

Kolarista huolimatta pääjoukko jatkoi karkuun päässeiden David Millarin ja Niki Terpstran takaa-ajoa ja saikin karkulaiset kiinni Cantabrian vuoristossa sijaitsevan maalin ja sen viimeisen jyrkän nousun alussa. Mäkispesialistit lisäsivät tässä vaiheessa vauhtia ja lopulta kahdella viimeisellä kilometrillä Italian Vicenzo Nibali ja Espanjan Joaquin Rodriguez irtautuivat pääjoukosta.

Loppuvauhti oli ilmeisesti liian kova Nibalille, sillä nousun lopun muututtua yhä jyrkemmäksi Rodriguez päätti iskeä ja kiskaisi helpontuntuisesti 800 metrin loppukirin.

Rodriguez, joka voitti yhden etapin Ranskan ympäriajossa heinäkuussa, ylitti maaliviivan lopulta 20 sekuntia ennen Nibalia. Italialainen sai kuitenkin lohtua siitä, että hän siirtyi Antonin keskeytettyä kokonaiskilpailun johtoon. Rodriguez on toisena 4 sekuntia Nibalin perässä.