1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Arpa ratkaisi: Tapanilan Erän europelit päättyivät

Tapanilan Erän taival salibandyn Euroopan cupissa päättyi dramaattisella tavalla. Erän ja ruotsalaisen Storvretan kamppailu päättyi Helsingissä 4-4-tulokseen, ja näin jatkoon päässyt joukkue ratkaistiin arvonnalla. Arpa suosi ruotsalaisia, joten Erän urakka eurokentillä päättyi.

Kuva: YLE

Erä ja Storvreta joutuivat arvontaan, koska joukkueet päättyivät tasapisteisiin ja keskinäinen koitos päättyi siis tasapeliin. Erikoisten sääntöjen mukaan tällaisessa tilanteessa ratkaisu haettiin arvonnalla. Pisteet ja maalit olivat tasan kummankin lyötyä Sveitsin Tigers Langnaun 7-3.

Erä oli toisessa erässä jo 0-3-tappiolla, kunnes Mika Moilanen iski Erän 1-3-kavennuksen. Lauri Kapanen iski tämän jälkeen kahdesti ja nosti Erän 3-3-tilanteeseen. Fredrik Holtz vei ruotsalaiset jälleen 4-3-johtoon, kunnes Markus Bollström tasoitti loppunumeroiksi 4-4.

- Nyt on hävitty vuoden sisään EuroFloorball Cupin finaali jatkoajalla, Salibandyliigan viides finaali rankkareilla ja tämä arvalla, Tapanilan Erän valmentaja Petteri Bergman mietti ottelun jälkeen.

- Haluan uskoa sanontaan, että kun tarpeeksi monta kertaa hävinnyt, on valmis voittamaan. Mutta kiitos hyvälle vastustajalle. Kuten numerot kertovat, tämä oli kahden hienon joukkueen hyvä tasainen vääntö ja huikeaa tarjoilua yleisölle. Olen ylpeä koko joukkueesta, parhaamme tehtiin ja tänään se riitti tähän.

Storvretan paidassa hyökännyt Suomen maajoukkuelegenda Mika Kohonen pyöritteli ihmetellen päätään ratkaisutavalle.

- Nyt on todella kummallinen olo ja olisi varmasti samanlainen riippumatta siitä, kumpi oli arvonnassa onnekkaampi. Tavoitteemme oli mennä täältä jatkoon mutta ei tällä tavalla. Erä pelasi hyvän ottelun, pallo ja miehet liikkuivat ja 4-4 oli varmasti oikeudenmukainen tulos. Meidän nuori osastomme pelasi tänään hyvin mutta minä ja muut kokeneet vähän huonommin. Storvreta pystyy kyllä vielä parempaankin.

Tapanilan Erä - Storvreta IBK, Ruotsi 4-4 (0-1, 2-2, 2-1)

1. erä: 15.43 Henrik Stenberg (Hannes Öhman) 0-1 yv.

2. erä: 21.30 Joakim Olsson 0-2, 27.02 Olsson (Niklas Winroth) 0-3, 28.32 Mika Moilanen (Juho Kantola) 1-3, 34.36 Lauri Kapanen (Sami Lehtinen) 2-3 yv.

3. erä: 45.22 Kapanen (Lehtinen) 3-3 yv, 47.06 Fredrik Holtz (Stenberg) 3-4 yv, 54.50 Markus Bollström (Kapanen) 4-4.

Torjunnat:

Jani Naumanen Erä 7+7+12=26,

Viktor Klintsten Storvreta 6+11+6=23.