Kiira Korpi uusi molemmat ohjelmat kerralla

Taitoluistelija Kiira Korpi on tehnyt suuria uudistuksia. Luistelija on pistänyt kerralla molemmat ohjelmansa vaihtoon ja lisäksi sekä vapaa- että lyhytohjelmissa on mukana kolmois-kolmoisyhdistelmä. Näillä eväillä lähdetään hakemaan tason parannusta ja EM-mitalia.

urheilu
Kiira Korpi
YLE

- Tein kesäkuussa molemmat uudet ohjelmat Kanadassa ja niitä on harjoiteltu koko kesä ja alkusyksy, Korpi kertoi YLE Urheilulle.

Korpi halusi vaihtaa koko paketin kerralla, vaikka yleensä vaihdetaan kerralla vain toinen ohjelma. Luistelija kuvailee ohjelmia omannäköisikseen. Lyhytohjelmaa hän analysoi ”kepeäksi ja jopa leikkisäksi.” Vapaaohjelma on sitten jotain aivan muuta.

- Vapaaohjelma luistellaan Evitan musiikin tahtiin. Se on dramaattisempi, kypsempi ja syvällisempi.

Ohjelmista vastaa kaksi eri koreografia. Lyhytohjelman koreografi on entinen jäätanssin maailmanmestari Shae Lynn -Bourne, vapaaohjelma on David Wilsonin käsialaa. Kanadalainen Wilson on suunnitellut koreografioita muun muassa Vancouverin olympiamitalistille Yu-Na Kimille.

- Uusiin ohjelmiin päädyttiin siksi, että peli seis ja uutta tilalle. Varsinkin vapaaohjelmassa alkoi tulla liikaa virheitä. Oli pieni epäonnistumisen kierre, kertoi Korven valmentaja Maaret Siromaa.

Selkein tavoittein kauteen

Korven pari viime kautta eivät ole menneet täysin nappiin. Nyt usko on vahva, ja alla on hyvä harjoittelukausi.

- Yksi kausi meni pilalle sairastellessa, joutui nollasta lähtemään uudestaan. Viime kausikin oli vielä vähän varovainen edellisen kauden kilpailemattomuuden jälkeen. Nyt on vahva usko tulevaan.

Korpi sanoo henkisen kanttinsa olevan kohdillaan. Jos fysiikka on kunnossa, psyykkisestä puolesta kilpaileminen ei ainakaan jää kiinni.

- Olen aina ollut kilpailijana tosi hyvä. Nuorempanakin jos harjoitukset meni huonosti tai hyppy oli hukassa, niin kisoissa aina tein hypyt. Kilpailijana minulla on ollut venymiskykyä.

Tulevista kisoista puhuttaessa Korpi linjaa selkeät tavoitteet – ero sekin menneeseen verrattuna, sillä aiemmin hän on ollut haluton linjaamaan selkeitä tulostavoitteita. Nyt niitä on.

- Totta kai keskityn suorituksiin täysillä, mutta odotan myös hyviä tuloksia. EM-kisoissa mitali ja MM-kisoissa jos kuuden joukkoon pääsisi.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat