Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

"Korisliigassa on liian paljon pelejä"

Korisliigan kausi on jälleen pitkä. Runkosarjassa pelataan 44 kierrosta ja kausi alkaa entistä aikaisemmin, 24. syyskuuta. Finaalit saattavat venyä toukukuulle asti. Liigavalmentajien mielestä sarjassa on liikaa otteluita.

urheilu
YLE

Kauden aikaisesta alkamisesta keskusteltiin jo viime vuonna, mutta Koripalloliitto päätti siirtää kauden aloitusta vielä viikkoa aikaisemmaksi.

- Valmentajien mielestä aloituksen aikaistaminen on vähän ongelmallista. Maajoukkueiden toiminnat ja ulkomaalaisten pelaajien rekrytoinnit ajoittuvat elo-syyskuulle. Kaikissa asioissa tulee pikkuisen kiire, LrNMKY:n valmentaja Jarmo Laitinen sanoi.

- Liiton kanssa oli tiivistä yhteistyötä tämän asian ympärillä koko kevätkauden. Valmentajien näkemys on, että sarjassa on liian paljon pelejä. Näin nopealla aikataululla sitä ei pystytty muuttamaan. Todennäköisesti seuraavaan kauteen saadaan pieni supistus pelien määrässä. Tähän kauteen saatiin jo pieniä parannuksia, sarjan sisään saatiin rytmitettyä pieniä taukoja, Laitinen kertoi.

Korisliigan yleisökeskiarvo viime kaudella oli 905 katsojaa. Sitä lukua olisi toivottavaa saada nousemaan.

- Tässä ei ole hirveän paljon yhteistyötä seuroilla ja liigalla. Jokainen seura kamppailee tämän asian kanssa aika itsenäisesti. Jokaisella paikkakunnalla on omat tapansa toimia.

Korisliigassa on ollut herrasmiessääntö, jonka mukaan joukkueilla on vain korkeintaan kolme ulkomaalaisvahvistusta.

- Sitä tullaan varmasti edelleen noudattamaan. Mielestäni se on vähän huono sääntö. Tilanne on sellainen, että esimerkiksi pääkaupunkiseudulla on paljon nuoria lahjakkaita pelaajia. Kun mennään joillekin muille paikkakunnille, joissa ei ole sellaista junioripohjaa, siellä on vaikea samoilla säännöillä kasata kilpailukykyistä joukkuetta. Tietyllä tavalla ulkomaalaispelaajien määrän rajoittaminen ajaa tilanteen sellaiseksi, että kilpailu ei ole ihan tasapuolista, Laitinen muistutti.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat