Suora

  • Taitoluistelun EM, miesten lyhytohjelma
  • Anterselva, naisten pikakilpailu
  • Taitoluistelun EM, miesten lyhytohjelma
  • Taitoluistelun EM, parien vapaaohjelma
  • Rallin MM, Monte Carlo, ennakko
  • Taitoluistelun EM, parien vapaaohjelma
  • Rallin MM: Monte Carlo, ek 1 - live
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Monte Carlo, ek 1

Nieminen itsevarmana: Syöttö on löytynyt

Tenniksen Bangkokin ATP-turnauksen välieriin selviytynyt Jarkko Nieminen kertoi pelanneensa Jürgen Melzeriä vastaan ajoittain lähes täydellistä tennistä. Erityisesti suomalaispelaajaa on viime viikkoina lämmittänyt se, että kova syöttöharjoittelu on alkanut vihdoin tuottaa tulosta.

urheilu
Jarkko Nieminen
YLE

- Olen varsinkin tyytyväinen siihen peliin, jota pelasin. Pelasin tosi hyvän ottelun alusta loppuun, eikä Melzer pelannut omastakaan mielestään kovin huonoa ottelua, Nieminen kommentoi YLE Urheilulle.

Nieminen tuli otteluun väkevästi karkaamalla nopeasti 5-1-johtoon. Melzerillä oli huomattavasti enemmän vaikeuksia pitää syöttövuorojaan kuin varmasti pelanneella suomalaisella.

- Tiesin, että jos en ole hereillä alusta asti ja tee oikeita asioita, Melzer tulee varmasti voittamaan ottelun ja ohjaamaan peliä kaikin puolin. Valmistauduin hyvin ja lähdin heti alussa pelaamaan aggressiivisesti ja rohkeasti.

- 5-1-tilanteeseen asti pelasin lähes täydellistä tennistä, eikä pelin taso juuri laskenut sen jälkeenkään. Pari yksittäistä virhettä, mutta en tekisi juuri mitään jälkeenpäin toisin. Melzer paransi otteitaan toisessa erässä ja sen takia ottelusta tuli tiukempi, Nieminen selitti.

"Keskityn jatkamaan samoja otteita"

Niemisen syöttö kulki hienosti jo viime viikolla Metzin ATP-kisassa Ranskassa. Bangkokissa suomalainen on kuitenkin päässyt jälleen uudelle tasolle: Nieminen on menettänyt nelinpelit mukaan lukien syöttönsä vain kerran.

- Syötön eteen on tehty kesästä asti hirveästi töitä. On tosi hienoa huomata, että se tulee otteluihin. Viime viikolla syötin yhtä erää lukuun ottamatta loistavasti ja täällä olen saanut peleissä kaksi tai kolme helpompaa pistettä hyvän ykkössyötön takia.

Lauantain välieräkamppailussa Nieminen saa vastaansa saksalaisen Benjamin Beckerin. Kaksikko on kohdannut tällä kaudella kolme kertaa. Otteluista kaksi voittanut Nieminen lähtee kamppailuun nöyränä, vaikka olikin Beckeriä parempi viime viikolla Metzissä.

- Becker on pelannut täällä hyvin, ja vaikka viime viikolla voitin niin en aio siihen tuudittautua. Keskityn jatkamaan samoja otteita. Jos pystyn pelaamaan yhtä hyvin kuin tänään niin voittoon on hyvät mahdollisuudet.

Välieräottelun voittaja kohdannee turnauksen loppuottelussa maailmanlistan ykköspelaaja Rafael Nadalin.

Lähteet: YLE Urheilu / Ossi Saarinen

Suosittelemme

Tuoreimmat