Hyppää sisältöön

Niemisen mahtivire jatkuu – nyt kaatui Tsonga

Viime viikolla Bangkokin ATP-tennisturnauksen loppuotteluun asti tiensä raivannut Jarkko Nieminen aloitti Tokion ATP-turnauksen komealla voitolla. Suomalainen tennisässä päätti maailmanlistalla sijalla 12 olevan ranskalaisen Jo-Wilfried Tsongan kaksinpelit erin 6-4, 5-7, 6-1. Tsonga puolusti Tokiossa turnausvoittoa.

Kuva: EPA

Tsonga loukkasi polvensa kesällä Wimbledonissa, jossa hän hävisi puolivälierissä Andy Murraylle. Tokion turnaus oli Tsongan ensimmäinen turnaus Wimbledonin jälkeen.

Tokiossa kolmanneksi rankattu Tsonga ja Nieminen kohtasivat nyt neljännen kerran. Nieminen oli aikaisemmin voittanut Tsongan vain vuonna 2008 Adelaidessa. Ranskalainen selätti Niemisen viime vuonna sekä Brisbanessa että US Openissa.

Toisella kierroksella Nieminen kohtaa espanjalaisen Daniel Gimeno-Traverin, joka on maailmanlistalla sijalla 59. Gimeno-Traver voitti Niemisen tämän vuoden US Openin avauskierroksella 7-6, 6-4, 6-3, joten suomalaisella on nyt revanssin paikka.

Viime viikon Bangkokin turnausmenestyksen myötä Nieminen nousi maailmanlistalla 50 parhaan joukkoon ensimmäistä kertaa liki puoleentoista vuoteen. Nieminen on tuoreimmalla maailmanlistalla sijalla 48.

Nieminen hyödynsi neljännen eräpallonsa

Niemisellä oli mahdollisuus murtaa Tsongan syöttö heti ranskalaisen ottelun toisessa syöttövuorossa, mutta suomalainen ei pystynyt hyödyntämään tilannetta. Oman syöttönsä Nieminen piti aina 3-3-tilanteeseen asti, kunnes Tsonga löysi keinot Niemisen syötön murtamiseksi ja siirtyi 4-3-johtoon. Nieminen kuittasi kuitenkin välittömästi ja tasoitti puntit. Nieminen vei avauserän nimiinsä, kun suomalainen mursi vastustajansa syötön 5-4-johtotilanteessa neljännellä eräpallolla.

Nieminen ei hyödyntänyt murtopalloja

Toisessa erässä Niemisellä oli mahdollisuus murtaa Tsongan syöttö johtotilanteessa 3-2 ja 4-3, mutta ranskalainen selvitti kaikki murtopallot. Toinen erä sujui tasatilanteessa aina 5-5:een asti, kunnes Tsonga mursi suomalaisen syötön ja siirtyi 6-5-johtoon. Tsonga piti seuraavan syöttönsä ja vei toisen erän luvuin 7-5.

Nieminen otti päätöserän heti komentoonsa

Nieminen löi kolmannen erän alkusävelet, kun hän mursi heti vastustajansa syötön ja siirtyi nopeasti 3-0-johtoon. Tsonga onnistui pitämään erän toisen syöttövuoronsa, mutta Nieminen mursi ranskalaisen kolmannen syöttövuoron. Nieminen eteni lopulta varmasti 6-1-erävoittoon.

Niemisen viime aikoina kehuja saanut syöttöpeli oli taas laadukasta, sillä suomalainen voitti onnistuneen ykkössyöttönsä jälkeen pallot 84 prosentin varmuudella. Nieminen syötti ottelussa kolme ässää ja Tsonga 14. Tsongan onnistuneiden ykkössyöttöjen voittoprosentti oli 71.