Löwille kunniamerkki MM-ansioista

Saksan jalkapallomaajoukkueen MM-pronssille luotsannut päävalmentaja Joachim Löw vastaanotti tiistaina liittotasavallan ansioristin Saksan liittopresidentti Christian Wulffilta. Myös maajoukkueen 23 pelaajaa palkittiin hopeisella laakerinlehdellä Bellevuen linnassa Berliinissä järjestetyssä tilaisuudessa.

urheilu
YLE

Löw sai ansioristinsä ja maajoukkue kunnianosoituksensa saavutuksistaan viime kesän MM-kisoissa, joista joukkue palasi pronssimitalit kaulassaan. Juhlapuheessaan liittopresidentti Wulff kehui Löwiä ottelutuloksilla mitattuna Saksan kaikkien aikojen menestyneimmäksi maajoukkuevalmenjaksi, vaikka arvokisavoitto vielä puuttuukin.

Wolff sanoi myös, ettei kunniamerkki ole hänen mielestään pelkästään kiitos, vaan myös kannustin. Wulffin mukaan Löw osoittaa modernia ja läpinäkyvää johtajuutta, josta monet yritykset ja hallinnot voisivat ottaa mallia.

- Olette fanien keskuudessa pidetty, sillä ihmiset huomaavat sen, että maajoukkueen pelityyli, joukkuehenki ja mentaliteetti ovat vahvasti leimautuneet teidän henkilöönne. Pelaajat kunnioittavat teitä, sillä teillä on selkeä linja ja teette vaikeatkin päätöksenne heille ymmärrettäviksi, Wulff totesi.

Löw puolestaan korosti kiitospuheessaan ottavansa ansioristin vastaan myös kaikkien MM-kisoissa menestyksen eteen työskennelleiden nimissä:

- Näen tämän myös kunnianosoituksena maajoukkueemme perusarvoille, joita ovat arvostus, kunnianhimo ja reilu peli. Kaikki ovat edustaneet Saksaa hienolla tavalla.

Entisen liittopresidentin Theodor Heussin vuonna 1951 perustaman Saksan liittotasavallan ritarikunnan ansioristillä on aiemmin palkittu myös muita urheiluvaikuttajia. Heidän joukossaan ovat mm. jalkapallomaajoukkueen entiset päävalmentajat Jürgen Klinsmann ja Franz Beckenbauer sekä nyrkkeilyn maailmanmestari Vitali Klitschko.

Lähteet: YLE Urheilu - www.kicker.de

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat