Suora

  • Närbild
  • Taitoluistelun EM, miesten lyhytohjelma
  • Anterselva, naisten pikakilpailu

Beach volley –pelaaja sai dopingvaroituksen

Lentopalloliiton hallitus on antanut beach volley –pelaaja Tia Heimalalle varoituksen dopingrikkeen takia. Heimala oli käyttänyt pitkäaikaisen sairautensa hoitoon lääkettä, joka sisälsi urheilussa kiellettyjä aineita.

urheilu
EPA

Heimalan Lahden SM-kiertueella antama dopingnäyte sisälsi prednisolonia ja prednisonia, jotka kuuluvat WADA:n kiellettyjen aineiden luettelon kohtaan S9, glukokortikosteoidit. Heimala ei kiistänyt tulosta eikä vaatinut b-näytteen analysointia. Hän on kertonut sairastaneensa kymmenen vuotta vaikeaa niveltulehdusta ja hänellä on jatkuva kipulääkitys päällä.

Heimala ilmoitti testitilanteessa käyttävänsä kyseisiä lääkkeitä, mutta ne olisivat vaatineet erikoisluvan, jota hänellä ei ollut. Hän on myöntänyt omaksi virheekseen, ettei ollut tarkastanut lääkkeiden luvallisuutta tai hakenut niille erikoislupaa.

Antidopingtoimikunnan valvontalautakunnan mukaan Heimalan lääkkeitä ei ole katsottava käytetyn urheilusuorituksen parantamiseen. ADT suositteli, että Heimalan sairaus otetaan huomioon ja hänelle annetaan ensimmäisen dopingrikkomuksen johdosta vain varoitus.

Lähteet: YLE Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat