1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

SSV joutui tyytymään pronssiotteluun

SSV Helsingistä ei kyennyt puolustamaan salibandyn Euroopan Cupin voittoaan viime kaudelta. SSV hävisi illan välierän Ruotsin mestari Storvreta IBK:lle 3-4 (1-1, 1-1, 1-2) ja pelaa huomenna turnauksen pronssista. Storvretan vastustaja tulee välierästä Vitkovice (Tshekki) - Tunet IBK (Norja).

Kuva: YLE

Suomen ja Ruotsin mestarit pelasivat alusta loppuun tasaisesti kun Mikael Järvi avauserässä ja Juho Järvinen toisessa kuittasivat vuorollaan uppsalalaisten johtomaalit. Päätöserässä Mikael Lax laukoi SSV:n ainoan kerran johtoon, mutta Storvretan hahmo Henrik Stenberg tasoitti ja minuuttia myöhemmin Saksan maajoukkuemies Fredrik Holz teki voittomaalin.

SSV veti viimeisellä minuutilla maalivahti Henri Toivoniemen penkille ja kuusikko Mikael Lax - Tero Tiitu - Saku Lehti - Mikael Järvi - Harri Forsten - Juho Järvinen jauhoi tasoitusta muttei kyennyt rakentamaan vaarallista maalipaikkaa.

Suomen maajoukkuehyökkääjistä Mika Kohonen syötti kaksi Storvretan maaleista ja Hannes Öhman laukoi joukkueen avausosuman.

SSV:n parhaana palkittu Henri Toivoniemi näki Kansainvälisen Salibandyliiton IFF:n sivuilla tasaisen ottelun ratkenneen pieniin asioihin.

- Molemmilla joukkueilla oli paikat ratkaisumaaliin mutta tänään Storvreta oli se joka onnistui. Nyt tuntuu pahalta mutta tämä pitää vain jättää taakse ja alkaa keskittyä pronssiotteluun. Teemme parhaamme että huomenna voitetaan mitali.