1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Hongan kiri ei riittänyt Lahdessa

Keskiviikkona VTB-liigaa pelannut Espoon Honka urakoi perjantaina Korisliigaa Lahden vieraana. Honka järjesti kovan loppukirin, mutta Lahti voitti ottelun 72-70.

Sami Toiviainen aloittaa kolmannen kautensa Namika Lahden peräsimessä. Kuva: YLE

Korisliigan kahdella kotivoitolla käynnistänyt Honka ei ole vielä saanut tiliään avattua vieraskentillä. Kotiyleisöään hemmottelevalle Namikalle voitto oli jo kolmas putkeen Lahden Urheilutalon parketilla.

Hongan päävalmentaja Pekka Salminen oli luonnollisesti harmissaan niukasta tappiosta, mutta joukkueen pelissä oli jälleen Lahdessakin paljon hyvää.

- Puolustus toimii, mutta hyökkäyspelissä on vielä tekemistä. Menemme kuitenkin koko ajan eteenpäin ja olen erittäin tyytyväinen tällaiseen taisteluun. Se tulee sydämestä, tähdensi Salminen.

Ottelun viimeiselle kympille lähdettiin lahtelaiskomennossa lukemin 62-52, kunnes Honka heitti kirivaihteen sisään. Honka kuroi 70-60 -kotijohdon komeasti umpeen, ennen kuin Brian Wethers (17/5) sai kunnian vastata voittoniitistä. Kellossa oli siinä vaiheessa aikaa jäljellä 17 sekuntia.

- Tuon kirin takana oli Hongan paikkapuolustus, jota vieraat pelasivat koko toisen puoliskon. Olin henkisesti valmistautunut siihen, mutta en olisi ikinä uskonut, että se tekee meidän hyökkäämisestänne näin vaikeaa, totesi Namika-luotsi Sami Toiviainen.

Vieraiden kovimmat tehot, 14 pistettä ja yhtä monta levypalloa kirjasi tililleen loppuhetkillä layupissa epäonnistunut Corey Belser. Voittajista Ryan Ayers kuritti Honkaa 19 pisteellä ja seitsemällä irtopallolla.