1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Reini: Unkari-ottelussa on revanssin paikka

YLE Urheilun jalkapalloasiantuntija Juha Reini näki läheltä surullisenkuuluisan Unkari-ottelun loppuhetkien draaman vuonna 1997. Hänen mukaansa Suomen on aika ottaa revanssi tiistain EM-karsintaottelussa Helsingin Olympiastadionilla.

Kuva: YLE

- Unkarin nykyjoukkue on meille monelle, kuten myös itselleni, aika mysteeri. Se on täynnä hyviä yksilöitä. Joukkueena se on näyttänyt näissä karsinnoissa, että se osaa pelata, Urheiluruudun studiossa vieraillut Reini sanoi.

- Kaikista tärkeintä mielestäni on se, ettei saa liikaa keskittyä nyt Unkariin. Meidän pitää keskittyä omaan tekemiseen ja löytää se hyvä mitä näistä kahdesta pelistä voi olla löydettävissä. Siinä Hollanti-pelissä oli mahtavat 20 minuuttia ensimmäisellä jaksolla, missä tehtiin asioita tosi hyvin. Se fiilis pitää saada takaisin. En yhtään epäile, etteikö se onnistuisi, hän lisäsi.

Suomi on E-lohkossa kuusi pistettä Unkaria perässä. Reinin mukaan asetelma sopii kotijoukkueelle hyvin, koska se on yleensä pelannut hyvin isoja maita vastaan tiukassa paikassa.

- Nyt näiden kahden pelin jälkeen on opittu aika paljon uutta omasta pelaamisesta. Miten meidän pitää lähteä peliin ja valmistautua näihin juttuihin. Ne negatiiviset asiat pitää nyt pyyhkäistä pois ja keskittyä siihen, että tulos on se kolme pistettä, hän pohti.

Unkari murskasi perjantain kotiottelussaan San Marinon peräti 8-0. Reinin arvion mukaan tulos ei saa missään nimessä pelottaa ketään, sillä vastustaja ei ollut kummoinenkaan tasonmittari.

"Olin siinä etutolpalla"

Edellisen kerran Suomi ja Unkari kohtasivat karsintaottelussa vuonna 1997, jolloin vieraat tulivat lisäajalla Suomen oman maalin turvin 1-1-tasalukemiin ja etenivät jatkokarsintaan.

- Sen muistan, että siellä pelissä olen ollut. Liian lähellä voisi sanoa. Olin siinä etutolpalla ja katselin näköjään edestakaisin. Nämä muistot olivat jo jääneet pikkuisen kauemmaksi. Sen verran karvas tappio se silloin oli. Se pyyhkiytyi kyllä hyvin nopeasti mielestä pois. Nyt on hyvä ottaa revanssi, korosti Reini.

- Itse asiassa se oli minulle henkilökohtaisesti aika loistavaa aikaa, koska silloin 1997 nousin ensimmäistä kertaa maajoukkueeseen. Pääsin olemaan hyvässä että pahassa mukana. Mahtavat muistot sinänsä jäi, hän mietti.

Suomen kaikkien aikojen jalkapalloilijan Jari Litmasen patsas paljastettiin sunnuntaina Lahdessa. Reini toivoo, että entinen maajoukkuekaveri nähdään Unkari-kamppailussa kentällä.

- Jari on kuitenkin sellainen pelaaja, joka on kokenut niin paljon. Varmasti se hänen tietotaitonsa auttaa siellä sekä valmennusta että pelaajia. Olen aika monta Veikkausliigaottelua tänäkin vuonna nähnyt. Kyllä Jari niissä matseissa on ollut aina sytyke omalle joukkueelle ja kentän parhaita. Myös urheilullisesti hänellä on paljon annettavaa tiistaina.