1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Jesse Anttila: Asfalttisoturin syksy

Formula-miehen vauhdikas syksy on kilpailujen osalta paketissa. Tällä hetkellä mietitään kuumasti sitä tosikeikkaa, että mitäs tehdään vuonna 2011. Tavoitteena on jatkaa Iso-Britannian radoilla ja Formula Ford -sarjassa. Tämä vaihtoehto tuntuu parhaalta, sillä kulunut kausi oli pitkälle harjoitusvuosi.

Kuva: YLE

On ollut nastaa huomata, että mielenkiintoa Kempeleen asfalttisoturia kohtaan riittää. Saarivaltion suunnasta ja Pohjois-Euroopasta on tullut erilaisia tarjouksia ja ehdotuksia. Lähiaikoina testaan Formula Ford -ajokalustoa Englannissa ja sen jälkeen tehdään päätöksiä jatkosta. Toivottavasti viisaita.

Kilpailukausi 2010 opetti paljon sekä hyvässä että pahassa. Oma ajovauhti kehittyi tasaisesti ja opin valtavasti teknisellä puolella. Lisäksi kulkeminen, matkustaminen ja brittikulttuuri tulivat tutuiksi. ”Bristolin murrekin” sujuu jo kohtuudella. Tästä kaikesta kuuluu iso kiitos Fluid Motorsportille, yhteistyökumppaneille ja tietysti Anttilan perheelle.

Suurimmat opetukset tulivat luokan ja lajin kovuudesta. Soitellen ei voi lähteä sotaan, vaan kotityöt täytyy pystyä tekemään kunnolla. Ilman rajua testaamista ei voi pärjätä, ainakaan 16-vuotiaan ratapilotin kokemuksella. Lisäksi tilanteet voivat muuttua tiimin sisällä varsin nopeasti. Puolessa vuodessa asiat saattavat kääntyä ylösalas. Siis mukkelismakkelis.

Kauden kohokohdaksi voidaan nostaa kauden avausvoitto Ahvenistolla. Siitä vielä iso käsi tallipäällikkö Markku Kiviselle ja mekaanikko Olli Kauralalle. Lisäksi kaksi nelospaikkaa Iso-Britannian sarjassa lämmittävät.

Viime aikoina olen tehnyt PR-hommia Oulun alueella. Lisäksi koulun penkkiä Kempeleessä on kulutettu ahkerasti. Täytyy kuitenkin tunnustaa, että vormulan rattiin on hirviä hinku.

Viime viikonloppuna hieman tempaisimme kaverini Jesse Hyrkkään kanssa. Piipahdimme hätäisesti mopoautolla Kuusamossa. Kempele-Kuusamo-Kempele all nait long.

Kilsoja kertyi viikonloppuna yhteensä lähes 800 eli kyseessä oli kohtuullinen extreme –keikka näillä moppevauhdeilla.

Maisemat olivat upeita ja porotokkia ehti kerrankin ihailla aivan rauhassa. Ruska rauhoittaa. Rapsakan syysretken jälkeen olotila ei ollut notkea.

tunnustaa Jesse