Manaudou palaa tositoimiin heinäkuussa

Uinnin entinen olympiavoittaja ja maailmanmestari Laure Manaudou ei pysty palaamaan kilpailuihin ennen ensi vuoden heinäkuuta. Aiemmin tänä vuonna esikoisensa synnyttänyt ranskalainen on harjoitellut tosissaan kolmen viikon ajan.

urheilu
YLE

Manaudou, 24, ei voi kilpailla ensi kesän MM-kisoissa Shanghaissa 23.-31. heinäkuuta, koska Ranskan kansalliset karsinnat järjestetään jo maaliskuussa.

- Laure lähetti kirjeen kansainväliselle liitolle, joka vastasi, ettei hän voi osallistua mihinkään kilpailuun tämän hetken ja heinäkuun 5. päivän välisenä aikana, Ranskan liiton edustaja Christian Donze kertoi.

Manaudou lopetti uransa vuoden 2009 syksyllä. Paluuta tekevän tähden päätähtäin on vuodessa 2012, jolloin edessä ovat Lontoon olympiakisat.

- Tällä hetkellä hän totuttelee taas veteen. Hän ui jälleen, koska hän haluaa. Varovaisuuden nimissä hänelle pitäisi antaa vuosi aikaa nousta takaisin huipulle, pohti Donze.

Manaudou nousi kansallissankariksi vuoden 2004 olympiakisoissa voittamalla kultaa 400 metrin vapaauinnissa. Hänestä tuli ensimmäinen ranskalainen naisuimari, joka nousi korkeimmalle korokkeelle. Lisäksi hän voitti 800 metrin vapaauinnissa hopeaa ja 100 metrin selkäuinnissa pronssia.

Manaudou ajautui lopulta ongelmiin pitkäaikaisen valmentajansa kanssa, ja hänen eronsa italialaisen uimaripoikaystävän kanssa uutisoitiin näyttävästi juorulehdissä. Pekingin vuoden 2008 olympiakisat sujuivat alakanttiin, ja Manaudou poistui altaasta kyynelehtien.

Lähteet: YLE Urheilu - AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat