Suora

  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Ruhpolding, miesten pikakilpailu
  • Sykähdyttävin urheiluhetki

Selänne ja Lydman iskussa - Anaheim hävisi

Silmävammasta toipunut Toni Lydman debytoi komeasti Anaheim Ducksin paidassa jääkiekkoliiga NHL:ssä iskemällä maalin heti avausottelussaan. Myös Teemu Selänne oli näkyvästi esillä Atlantaa vastaan. Selänne iski tehot 1+2, mutta se ei riittänyt. Anaheimin hankala kausi sai jatkoa, kun Atlanta nousi 5-4-rankkarivoittoon.

urheilu
Teemu Selänne.
EPA

Kesällä Buffalosta Kaliforniaan siirtynyt Lydman oli sivussa kauden alun näköongelmien takia. Atlantaa vastaan kokenut suomalainen pääsi vihdoin tekemään paluun kaukaloon ja sai vastuuta reilut 21 minuuttia.

Enemmän puolustavana puolustajana tunnettu Lydman näytti Anaheimin kotiyleisölle hyökkäysosaamistaan toisen erän alussa. Viime kaudella neljästi Buffalolle osunut Lydman nappasi kiekon Atlanta-hyökkääjiltä ja käynnisti nopeasti vastahyökkäyksen. Lydman nousi itse hyökkäykseen mukaan ja oli hereillä, kun Thrashers-vahti Chris Mason sylki Selänteen ampuman kiekon eteensä. Lydman nosti kiekon maaliin ja Anaheim siirtyi 2-1-johtoon.

Lydmanin maalin pohjustanut Selänne pääsi itsekin maalin makuun iskemällä toisen erän lopussa ylivoimalla Anaheimin 3-2-johtomaalin. Saku Koivu tarjoili Selänteelle tarkan syötön maalin takaa.

Selänne pohjusti myös Ryan Getzlafin tekemän Ducksin 4-2-maalin kolmannen erän alussa. Anaheim kuitenkin möhli kahden maalin johtonsa jäähyilemällä ja Atlanta nousi rinnalle kahdella ylivoimamaalilla. Thrashers-sankari oli Anthony Stewart, joka taiteli uransa ensimmäisen hattutempun.

Lopulta Atlanta oli parempi voittomaalikisassa Nigel Dawesin ollessa ainoa onnistuja. Mason teki mm. Selänteen ja Koivun yritykset tyhjiksi.

Anaheimin kausi on alkanut surkeasti ja sillä on vasta yksi voitto viidestä pelistä.

Lähteet: YLE Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat