1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

"Lipon uutiset eivät tulleet yllätyksenä"

Superpesis Oy:n puheenjohtaja Jyrki Hämäläinen kertoi, etteivät Oulun Lipon uutiset sarjapaikkansa luovuttamisesta tulleet yllätyksenä. Hämäläisen mukaan ensi kaudella Superpesiksessä kamppailee 11 joukkuetta ja Lipon sarjapaikka täytetään uudelleen kaudelle 2012.

Kuva: YLE

- Kyllä me olemme aika pitkään tienneet tilanteen. Jos ajatellaan päätöstä, että sarjapaikkaa ei täytetä niin päätös oli olemassa. Meillä on tavoitteena, että ensi kausi mennään 11 joukkueella ja kaudella 2012 mukana on taas 12 joukkuetta, Hämäläinen kommentoi YLE Urheilulle.

Superpesis Oy:n toimitusjohtaja Juha Tikkanen kommentoi aiemmin mediassa, että Lipon lisäksi muutama seura olisi talousvaikeuksissa. Hämäläisen mukaan mikään seura ei ole kuitenkaan samanlaisessa ahdingossa kuin Lippo.

- Ei minkään muun joukkueen tilanne ole erityisen heikko, mutta ei kellään helppoakaan ole. Meillä on aika tiukka lisenssijärjestelmä, jolla me toisaalta ohjaamme ja toisaalta valvomme. Olemme koko ajan aika hyvin kartalla siitä, missä mennään.

Hämäläisen mielestä talousvaikeuksiin ajaudutaan helposti kovan kilpailuvietin takia. Se, että sarjassa yritetään menestyä hinnalla millä hyvänsä, voi kostautua. Puheenjohtajan mukaan joukkuemäärän vähentäminen ei ole mikään ratkaisu.

- Eiköhän se ole se perinteinen syy, että kilpailullinen ambitio ylittää taloudelliset resurssit. En näe kuitenkaan syytä siihen, että joukkuemäärää vähennettäisiin. Tavoitteemme on nostaa määrä takaisin 12:een kaudella 2012, Hämäläinen päätti.