Suora

  • Teroottisia novelleja ja kolmioloikkaa
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Carlströmin kausi päättyi keskeytykseen

Kjell Carlströmin kauden piti päättyä torstaina ajettuun Giro del Piemonte -kilpailuun, mutta hän sai vielä pikakomennuksen "Kuolleiden lehtien" kilpailuun eli Giro di Lombardiaan. Kisan voittoon polki Belgian Philippe Gilbert, Carlstömin kisa päättyi keskeytykseen.

urheilu
EPA

Kjell Carlström pääsi kilpailuun mukaan, kun hänen joukkuetoverinsa italialainen Morris Possoni sairastui ja joutui jäämään pois. Carlströmillä oli jo suunnitelma Suomeen palaamisesta, mutta lähtö viivästyi hieman.

Carlström oli mielissään komennuksesta ja kiitti luottamuksesta lähtemällä irti jo 25 kilometrin jälkeen viiden muun ajajan kanssa. Kuusikko kasvatti eron pääjoukkoon parhaimmillaan lähes yhdeksään minuuttiin. Se ei kuitenkaan riittänyt, vaan irtiotto tuli kiinniajetuksi, kun maaliin oli matkaa noin 60 kilometriä. Carlstöm joutui harmikseen keskeyttämään.

Sateisessa ja tuulisessa säässä ajetun kilpailun valtias oli jälleen belgialainen Philippe Gilbert. Hän otti ohjat käsiinsä jo noin 30 kilometriä ennen maalia. Yksi hänen pahoista vastustajistaan, italialainen Vincenzo Nibali kaatui alamäessä ja menetti siinä aikaa. Gilbertin mukana pysyi enää italialainen Michele Scarponi, mutta hänenkin oli taivuttava belgialaiselle viimeisessä pienehkössä nousussa. Gilbert rullasi soolona maaliin.

- Oli hyvä, että pääsin ajamaan. Olen harjoitellut nyt viimeisiä kilpailuja varten monta viikkoa ja nyt voi sanoa, ettei harjoittelu mennyt hukkaan. Sää oli tänään paha ja tiet liukkaat. Kaaduin ensimmäisessä alamäessä noin 70 kilometrin kohdalla. En loukannut sanottavasti itseäni. Pyöräni oli mennä rotkoon, mutta se pysähtyi kaiteeseen. Pyörä sai vähän vaurioita ja vaihteet eivät sen jälkeen toimineet kunnolla. Kun takaa-ajajat saivat minut kiinni viimeisessä isossa nousussa, energiat olivat aivan lopussa ja olin niin kylmissäni, että minulla ei ollut mahdollisuutta enää seurata ja hyppäsin sivuun, kertoi Kjell Carlström TWD-Länkenin tiedotteessa.

Giro di Lombardia, 250 km, tulokset

  1. Philippe Gilbert (Belgia) Omega Pharma-Lotto 6.46.32
    1. Michele Scarponi (Italia) Androni Giocattoli + 0.12
    3 Pablo Lastras (Espanja) Caisse d'Epargne + 0.554 Jakob Fuglsang (Tanska) Saxo Bank + 1.085 Vincenzo Nibali (Italia) Liquigas s.a.6 Samuel Sánchez (Espanja) Euskaltel-Euskadi + 1.12

Kjell Carlström (Suomi) Team Sky kesk.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat