Santala ja Rintanen rohmusivat hirmutehot

Tommi Santala ja Kimmo Rintanen rohmusivat kilpaa tehopisteitä, kun jääkiekon Sveitsin liigaa johtava Kloten kellisti kärkipelissä Davosin 4-2. Santala keräsi tehot 2+2 ja Rintanen 1+2, minkä johdosta molemmat kohentelivat asemiaan myös pistepörssissä.

Kuva: YLE

Davos sai otteluun lentävän lähdön, kun Dino Wieser ja Petr Sykora onnistuivat avauserässä. Toisessa erässä käynnistyi suomalaisten show, kun Rintanen syötti Santalan maalintekoon. Kolmas erä olikin Santalan näytöstä: ensin tasoitus 2-2:een, ajassa 51.50 syöttö Rintasen voittomaalin ja lopussa vielä syöttö Felicien Du Boisin 4-2-maaliin.

Santala nousi pistepörssissä neljänneksi tehoillaan 4+14=18. Rintnen on heti imussa seitsemäntenä (7+10=17). Komentoa pitää Rapperswilin Stacy Roest, joka on kerännyt 15 ottelussa tehot 5+18=23. Näistä 0+2 syntyi, kun Rapperswil katkaisi Zürichin kolmen ottelun voittoputken 3-1-lukemin.

Klotenin sarjajohto kasvoi viiteen pisteeseen, kun Doug Sheddenin ja Waltteri Immosen valmentama Zug taipui Fribourgin vieraana 1-5. Jussi Markkanen hävisi entisten NHL-maalivahtien kohtaamisessa Fribourgin ranskalaiselle Cristobal Huetille, joka antautui vain kertaalleen Corsin Camichelin edessä.

Tony Salmelainen syötti yhden maalin, kun Servette otti toisen voittonsa seitsemään viimeisimpään peliin. Biel kaatui rankkareiden jälkeen 4-3. Petteri Nummelin ei ollut Luganon kokoonpanossa, kun joukkue taipui Bernille rankkareiden jälkeen 2-3. Langnau löi jumbojoukkue Ambri-Piottan 1-0.