Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Palotie: Hiihtoliitto pelkäksi "postilaatikoksi"

Suomen Hiihtoliiton sisällä velloo jatkuva kiista lajiyhdistysten välillä muun muassa rahanjaosta. Alppilajeista vastaavan Ski Sport Finland ry:n hallituksen puheenjohtaja Tauno Palotie esittää Hiihtoliiton toimiston lakkauttamista taloustilanteen helpottamiseksi.

urheilu
YLE

Palotien mukaan Hiihtoliittoa tarvitaan lähinnä muodollisena elimenä toimimaan hiihtolajien yhdyssiteenä Kansainväliseen hiihtoliittoon (FIS) ja valtiovaltaan, lähinnä Opetus- ja kulttuuriministeriöön (OPM) päin. Muun muassa lumilautaliitto käyttää Hiihtoliittoa tällaisena ”postilaatikkona”, joka vastaanottaa ja lähettää lajin FIS- ja OPM-postit.

- Minun mielestäni Hiihtoliitto pitäisi ehdottomasti lakkauttaa. Olemme käyneet tätä asiaa analyyttisesti läpi ja katsoneet, miten tämä releaseman tehtävät tulisi kustannustehokkaasti hoitaa ja olemme todenneet, että emme voi pitää toimistoa yllä 2-4 henkilötyöviikon tähden vuodessa, Palotie totesi ja muistutti:

- Me saamme esimerkiksi tänä vuonna kaikki lajit yhteensä ministeriöltä 1 120 000 euroa. Lähes kolmannes, yli 30 % siitä palaa siinä ensimmäisellä releasemalla.

Palotien mielestä Hiihtoliitto olisi kuitenkin hyvä säilyttää, vaikka toimisto lakkautettaisiinkin. Liitolla olisi kuitenkin johtokunta valvomassa ja asettamassa tarpeellisia työryhmiä ja valiokuntia. Palkattua henkilökuntaa liitto ei hänen mielestään tarvi, sillä käytännön asiat hoituvat lajiyhdistysten kautta.

Ehdotus Hiihtoliiton toimiston lakkauttamisesta on saanut tukea myös muilta liiton lajiyhdistyksiltä. Viime viikolla kokoontunut asiantuntijatyöryhmä, jossa oli kaikkien lajien edustus ja talousvastaavat paikkalla, liputti vahvasti toimisto-organisaation poistamisen puolesta.

- FIS haluaa mieluiten yhden järjestön per maa, se on selvä lähtökohta. Mutta jos joudumme pakon eteen ja järjestämään asioita muulla tavalla, niin en pidä sitäkään mahdottomana, että se olisi jollain muullakin tavalla järjestettävissä.

Hiihtoliiton johtokunta kokoontuu tiistaina pohtimaan muun muassa toimiston alasajamista.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat