Suora

  • Teroottisia novelleja ja kolmioloikkaa
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Näkökulma: Suomi kohta kymmenen joukossa

Keskiviikkona julkaistu tuore kansainvälisen jalkapalloliitto Fifan ranking-lista oli suomalaisten kannalta karua luettavaa. EM-karsintaotteluissaan haparoinut Suomi putosi listalla peräti 22 sijaa, ja on nyt vasta listan 86. sijalla. Palloliiton tavoite olla vuoteen 2020 mennessä Euroopan kymmenen parhaan jalkapallomaan joukossa alkaa siis jo nyt olla utopiaa.

urheilu
YLE

Mikäli Suomen vapaapudotus jalkapallomaailmassa jatkuu tulevaisuudessa samaa tahtia, Suomi täyttää ennen aikojaan Palloliiton asettaman tavoitteen olla vuoteen 2020 mennessä Euroopan kymmenen joukossa - siis kymmenen huonoimman jalkapallomaan.

Tämänhetkinen kehitys Fifan listalla on täysin Palloliiton tavoitteiden vastaista.

Suomea ylempänä tuoreella listalla on lukuisia Euroopan maita - takana vain yksitoista. Euroopan sisäisellä listalla Suomi on vasta 42:s. Lisäksi San Marinoa (203:s) lukuun ottamatta kaikki Suomen EM-karsintalohkon vastustajamaat ovat Suomea paremmalla sijalla.

Katastrofaalisen karsinta-avauksen Suomelle tuottanut Moldova nousi kahdella pykälällä, ja maa on nyt sijalla 78. Ruotsi komeilee listalla sijalla 36, Unkari puolestaan sijalla 44. Lohko E:n kruununa on yhden sijan ylöspäin kivunnut, ranking-listalla toisena oleva Hollanti.

Kovin kilpailu paikasta Euroopan kymmenen huonoimman jalkapallomaan joukkoon Suomella on Kyproksen (88:s) ja Azerbaidzhanin (91:s) kanssa. Lisäksi muun muassa Wales (104:s) hengittää Suomen niskaan.

Färsaaret (133:s), Luxemburg (135:s), Kazakstan (137:s), Liechtenstein (159:s), Malta (168:s), Andorra (202:s) ja San Marino sen sijaan ovat Suomen kannalta ainakin toistaiseksi liian kaukana.

Suomen kaikkien aikojen huonoin sijoitus ja historian suurin romahdus Fifan ranking-listalla kuitenkin povaa uhkaavasti sitä, että maajoukkueemme luetaan tulevaisuudessa näiden jalkapallon ”kääpiövaltioiden” joukkoon.

Sami LaineKirjoittaja on YLE Urheilun toimitusharjoittelija

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat