Suora

  • Jääkiekkokierros
  • Katowice Minor CS:GO
  • Bandyliiga: Akilles - Narukerä
  • Zakopane, miesten joukkuekilpailu
  • Lumilautailun MC: Laax, lumilautailun halfpipe
  • Wengen, miesten syöksylasku
  • Hiihdon Ski Classics
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Jarkko Nieminen murjoi maailmanlistan kuutosen

Jarkko Nieminen pelasi loistavan ottelun Tukholman ATP-turnauksen toisella kierroksella maailmanlistalla kuudentena olevaa Tomas Berdychiä vastaan. Nieminen hallitsi ottelua vakuuttavasti ja voitti sen 6-1, 6-4.

urheilu
EPA

Berdych on pelannut tänä vuonna elämänsä kauden. Hän eteni Ranskan avoimissa välieriin ja Wimbledonissa loppuotteluun. Maailmanlistalla Berdych on noussut jo kuudenneksi.

Tshekki lyö painavia lyöntejä niin kämmeneltä kuin rystyltäkin. Lisäksi hänellä on erinomainen syöttö. Niemisen suunnitelma ennen ottelua oli saada Berdych liikkeeseen, koska liikkumisessa tshekillä on ehkä suurimmat puutteet. Keskinäisissä otteluissa Berdych johti Niemistä 4-0 ennen päivän kamppailua.

Aivan viime aikoina tshekin peli ei kuitenkaan ole kulkenut parhaalla mahdollisella tavalla. Muun muassa Pekingissä hän hävisi avauskierroksella Michael Berrerille, joka Tukholmassa taipui Niemiselle.

Nieminen on edennyt Tukholmassa kahdesti finaaliin (2001 ja 2006), mutta usein on myös tullut tappio alkukierroksilla.

Keskiviikon ottelussa Nieminen aloitti hyvin. Hän piti oman syöttönsä helposti ja hankki kaksi murtopalloa Berdychin ensimmäisessä syöttövuorossa. Tshekki kuitenkin piti syöttönsä.

Nieminen jatkoi vahvaa peliään ja seuraavassa Berdychin syöttövuorossa murto onnistui. Suomalaisen syötöt ja peruslyönnit toimivat hienosti ja hän siirtyi nopeasti 4-1 -johtoon. Seuraavassa Berdychin syöttövuorossa tshekki sortui virheisiin ja Nieminen otti jo toisen murron.

Omassa syöttövuorossaan Niemisellä oli pieniä vaikeuksia erän päättämisessä, mutta kolmas eräpallo toi ratkaisun. Avauserä Niemiselle komeasti 6-1.

Erän jälkeen Berdychin pohjetta hierottiin pitkään, mutta hän jatkoi ottelua.

Heti toisen erän alussa Nieminen mursi jälleen. Sen jälkeen hän piti syöttönsä, vaikka Berdych pääsi paremmin peliin mukaan. Tshekkikin piti omat syöttönsä, mutta ei pystynyt ottamaan murtoa takaisin.

Niemisen ykkössyöttöprosentti oli 72, Berdychin 52. Berdych syötti yhdeksän läpisyöttöä, mutta se ei häntä suuremmin auttanut. Nieminen ei hyvistä syötöistään huolimatta saanut yhtään ässää tilastoihin.

Murtopalloja Niemisellä oli kaikkiaan seitsemän, joista hän käytti kolme. Berdychillä oli kaksi breikkipalloa, mutta hän ei onnistunut murroissa.

Puolivälierässä Nieminen kohtaa USA:n James Blaken (ATP-135), joka löi toisella kierroksella saksalaisen Matthias Bachingerin 6-4, 3-6, 7-6(2). Nieminen pelasi voitokkaasti myös nelinpelissä ruotsalaisen Johan Brunströmin kanssa, sillä pari Lindstedt/Tecau kaatui avauskierroksella vajaassa tunnissa erin 6-3, 6-1.

Lähteet: YLE Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat