Suora

  • Lumilautailun ja freestylen MM: Parikumpareet
  • Parikumpareet

Palotie: Näin ei pitäisi toimia

Alppihiihdon lajiyhdistyksen Ski Sport Finlandin hallituksen puheenjohtaja Tauno Palotie sanoo, ettei Hiihtoliiton tappioiden rahoittaminen urheilijoiden valmennusrahastosta lainaamalla ole suotavaa.

urheilu
YLE

- Se on asia, joka on hiertänyt ja ollut epämiellyttävä minulle koko sen puoli vuosikymmentä, kun olen Hiihtoliiton johtokunnassa ollut mukana jäsenenä. Minusta näin ei pitäisi toimia, Palotie painottaa.

Hiihtoliiton hallitus on ollut koko ajan tietoinen asiasta, mutta toiminnan on annettu jatkua. Palotien mukaan velkojen maksamiseen ei yksinkertaisesti ole ollut rahaa.

- Minulla ei ole minkäänlaista käsitystä siitä, miten rahastojen hallinnassa on näitä luotonantopäätöksiä tehty tai prosessoitu. Onko siellä tehty asianmukaiset päätökset lainan antamisesta? Silloinhan se asia pitäisi olla siltä puolen kunnossa, mutta minulla ei todellakaan ole siihen mitään näkymää. En ole missään roolissa ollut siellä mukana, hän sanoo.

Palotie pitää asiaa epätapana. Hänen mielestään urheilijarahastoja ei koskaan tulisi käyttää luotonlähteenä, oli sitten kyseisen urheiluliiton talous hyvässä tai huonossa kunnossa.

- Kyllä siitä kantaa pääasiassa vastuun luotonantaja, kuka se sitten on ollutkaan. Ne tahot, jotka ovat tehneet päätöksen luoton antamisesta. Se on ehdottomasti primäärikysymys tässä. Toisekseen sitten kun mennään katsomaan luoton ottajaa, että millä lailla hänen tulisi suhtautua tähän, niin se on enemmän moraalikysymys.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat