Suora

  • Urheilustudio MM-hiihdot 4.3.
  • VM på skidor, kombinerat, herrar, backe (svenskt referat)
  • Miesten yhdistetyn mäkiosuus HS 137
  • Urheilustudio MM-hiihdot 4.3.
  • Urheilustudio MM-hiihdot 4.3.
  • VM på skidor, damernas stafett (svenskt referat)
  • Naisten viestihiihto 4 x 5 km

"Näiden sotkujen jälkeen Hiihtoliitto on lakkautettava"

Hiihtoliiton liittovaltuustossa vuosia toiminut kuhmolainen Eero Väisänen on tyrmistynyt YLE Urheilun sunnuntaina uutisoimasta rahanlainausjupakan uusimmista tiedoista. Pettyneen Väisäsen mukaan paras vaihtoehto nyt olisi, että Hiihtoliitto lakkautetaan.

urheilu

Väisäsen mukaan Hiihtoliiton maine alkaa olla mennyttä.

- Minusta ainakin tuntuu, että ei meihin voi kohta enää luottaa. Tämä on niin moniportainen ja iso luottamusmiesorganisaatio. Johto istuu norsunluutornissa. Vaikka me muka ollaan ylin päättävin elin, niin eihän me tosiaan tiedetä asioista vaikka kuinka on kyselty, Väisänen totesi YLE Kainuun haastattelussa.

Hiihtokansan luottamus on Väisäsen mielestä mennyttä, ja organisaation pitää hänen mukaansa muuttua nyt täysin.

- Kovin ihmeitä pitää tapahtua, että tällä porukalla joka tätä vetää tämä selviäisi. Aina jotain väärinkäytöksiä ja jupinoita paljastuu.

- Kyllä tämän organisaation täytyy muuttua täysin. Kyllä kai täytyy yhtyä tähän alppilajien puheenjohtajan Tauno Palotien ajatukseen, että mihin Hiihtoliittoa tarvitaan. Hoitakoon lajit kaikki omat toimintansa yksinään ja Hiihtoliitto joutaa lakkauttaa, oli puheenjohtaja mitä mieltä tahansa. Näiden sotkujen jälkeen tämä lienee se paras vaihtoehto.

- Ja tällaiset urheilijarahastot koko valtakunnassa pitäisi panna yhteen rahastoon, ja sillä siisti.

Hiihtoliiton liittovaltuustossa on 40 jäsentä.

"Vakuutettiin että asia tullaan hoitamaan kuntoon"

Väisänen toteaa, että kaikki tuntuu olevan kytköksissä vuoden 2001 Lahden MM-hiihtojen joukkokäryyn, ja sen mukanaan tuomiin vaikeuksiin. Sotkut ovat jatkuneet ja vaikeutuneet, liittovaltuustokin on jo turtunut ja hiljainen, vaikka tietoa rahanlainauksesta tuli jo keväällä.

- Paljastui viime kevään tilinpäätöksessä, että siellä se 400 000 euroa on lainattu plus korkomenot päälle, ja meille tuli liittovaltuustossa sellainen käsitys, että asia on kunnossa siltä osin, että jotka ovat aikoinaan olleet tällaista tekemästä, on saatu pois sotkemasta tätä Hiihtoliiton tilannetta. Jostakin syystä tämä edelleen jatkuu, voi vain kuvitella kuinka kauan jatkuu, toivottavasti joskus loppuu, Väisänen totesi.

Liittovaltuuston päättäjänä Väisänen siis tiesi, että urheilijoiden rahaa oli lainattu.

- Kyllä, tilinpäätöksestähän tämä näkyy ja meille se reilusti kerrottiin ja vakuutettiin että asia tullaan nykyisen johdon osalta hoitamaan kuntoon. Ja illalla Urheiluruudussa nykyinen puheenjohtaja kertoo, että asia on kunnossa. Kyllä tämä minun mielestäni on edellisten johtajien aikana tapahtunut, saa sitten nähdä.

Väisäsen sapettaa, että urheilijoita kohtaan ei ole menetelty oikein.

- Melkoista hämmästystä silloin keväällä tilinpäätöskokouksessa aiheutti ja sitä kummasteltiin. Kun muistaa kaikki 2001 vuodesta lähtien olleet jupakat, eipä se enää liittovaltuustoakaan ihmetytä mitä kaikkea sitä sieltä tulee. Kaikki liittovaltuuston jäsenet ovat turtuneet, osa yrittää panna asioita kuntoon. Jos siellä ennen suu aukaistiin, saatiin paha nimi. Suurin osa on turtuneita ja istuu siellä hiljaa.

- Urheilijoita kohtaan tämä on täysin väärin! Nyt kun paljastui että vielä kesälläkin Kirsi Perälä on perännyt rahojaan, Väisänen luetteli.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat