Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • Jalkapallon naisten maaottelu: FIN - ISL
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CHN - ESP
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: RSA - GER

Lepistön kauden avaus viivästyy yhä

Taitoluistelija Laura Lepistö parantelee kipeytynyttä akillesjännettään eikä osallistu tuleviin GP-kilpailuihin Kanadassa ja Yhdysvalloissa. Viime kevään MM-pronssimitalisti kolautti alkusyksystä lonkkansa jäähän. Lonkkavaivasta Lepistö toipui, mutta tauon jälkeen nopeasti alkanut kova harjoittelu kipeytti vanhan akillesjännevaivan.

urheilu
Laura Lepistö
YLE

Yhdysvaltojen GP-kilpailu oli ohjelmassa vielä viime päiviin asti, mutta Lepistö ja hänen valmentajansa Virpi Horttana katsoivat parhaakseen antaa jalalle nyt lepoa ja siirtää kilpailukauden aloitusta myöhemmäksi. Milloin kausi päästään aloittamaan, siihen Lepistö ei vielä osaa vastata. Jalan kuntoon saaminen on nyt etusijalla.

- Kun akillesjänne alkoi oireilemaan, päätimme siirtää tähtäimen suosiolla myöhemmäksi. Vaikka kisakunto on alkanut löytymään ja harjoittelu sujuukin ihan hyvin, jääharjoituksen jälkeen jalka kipeytyy kuitenkin sen verran, että halusimme puhaltaa valmentajani kanssa pelin poikki, Lepistö sanoi.

- En halua riskeerata koko kautta, vaan nyt on jalalle annettava aikaa parantua. Pidän jonkin aikaa jääharjoittelusta lepoa, mutta sen aikana lisään fysioterapiaa sekä muuta oheis- ja mielikuvaharjoittelua.

Lepistö myöntää, että GP-sarjan väliin jättäminen kirpaisee, mutta hän on jo siirtänyt katseensa ja tavoitteensa alkukevääseen, jolloin kilpaillaan tammikuussa Bernissä Euroopan mestaruuksista ja maaliskuussa Tokiossa MM-mitaleista.

Lähteet: YLE Urheilu

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat