Suora

  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Käsipallon Champions League: Cocks - Sporting CP
  • Urheiluruutu
  • Käsipallon Champions League, Cocks - Sporting CP
  • Vastentahtoinen paluumuuttaja Jac Karlsson ikävöi käsipalloilijan ammattilaiselämää
  • Maalikuningas Filip Valencic: Ulkomailla futis on bisnestä, Suomessa joukkue on perheesi
  • Urheiluruutu

Maali numero 611 - Selänne ohitti Bobby Hullin

Teemu Selänne on noussut yksin 15. sijalle jääkiekkoliiga NHL:n kaikkien aikojen maalipörssissä. Yhden osuman myös syöttäneen Selänteen Bobby Hullin edelle vienyt 611:s maali syntyi Kari Lehtosen selän taakse ottelussa Dallasia vastaan, ja sen avittamana Anaheim otti tärkeän 5-2-vierasvoiton.

urheilu
Teemu Selänne.
EPA

Dallas johti avauserän jälkeen 1-0 Loui Erikssonin osumalla, mutta toisessa erässä Anaheim iski kiekon kolme kertaa Stars-maalivahti Kari Lehtosen selän taakse. Bobby Ryan iski kaksi kertaa, ja paremmin fyysisenä pelotteena tunnettu George Parros kerran. Toni Lydman sai syöttöpisteen Ryanin 1-1-maaliin.

Brian Sutherby kavensi johdon kolmannen erän alussa, mutta ajassa 50.11 Selänne ampui ylivoimalla kauden viidennen maalinsa Corey Perryn ja Ryan Getzlafin syötöstä. Kun Hull on jätetty selän taakse, seuraava saalis 40-vuotiaalla hyökkääjällä on Joe Sakic, joka iski uransa aikana 625 maalia.

Anaheimin voitto varmistui viimeistään ajassa 55.30, kun Selänne ja yli 28 minuuttia pelannut Lydman tekivät esityön, ja Corey Perry iski kauden neljännen maalinsa. Selänne nousi taistelemaan NHL:n pistepörssin kärkisijoista alkukauden tehoillaan 5+5=10.

Kauden neljäs voitto kymmenennessä ottelussa tuli tarpeeseen Anaheimille. Etenkin vieraissa Ducksilla on ollut vaikeaa, sillä Dallasista haettu voitto oli vasta kauden toinen seitsemällä yrittämällä. Dallasille tappio oli vasta kauden kolmas kahdeksassa ottelussa.

Kari Lehtonen torjui Dallasin maalilla 21 kiekkoa antautuen viisi kertaa. Sveitsiläinen Jonas Hiller pysäytti peräti 35 kiekkoa Anaheimin tolppien välissä.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat