1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Suomalaisten edustama Ruotsin mestari konttaa

Hallitseva Ruotsin Superliigan mestari Storvreta IBK on aloittanut kautensa erittäin vaisusti. Mika Kohosen ja Hannes Öhmanin edustama Storvreta koki maanantaina jo neljännen peräkkäisen tappionsa ja on pudonnut huonojen esitysten ansiosta sarjataulukon häntäpäähän.

Kuva: YLE

Onko kysymys sitten surullisen kuuluisasta mestaruuskrapulasta, mutta Ruotsin mestari ja Euroopan Cupin voittaja on saalistanut ainoastaan kuusi pistettä pelaamastaan kuudesta ottelusta. Suomen maajoukkueen ja Storvretan kapteeni Mika Kohonen ei ole vielä huolissaan seurajoukkueensa edesottamuksista, mutta keskittymiseen Kohonen kaipaa parannusta.

- Asenteeseemme olen tyytyväinen, mutta ajatus ei pysy mukana koko ottelua ja otamme omiin turhan helppoja maaleja, kertoi Kohonen Uppsala Nya Tidningin haastattelussa.

Kohonen kumoaa puheet siitä, että joukkueen sisällä vallitsisi kriisitilanne.

- Ei meidän pukuhuoneessamme, kriisit ovat mediajuttuja.

Sarjataulukon sijalle yksitoista valunut Storvreta aloitti tämän kauden kahdella voitolla, mutta sen jälkeen sarakkeeseen on tullut pelkkiä tappioita. Kohonen ei silti ala luopumaan joukkueen asettamista tavoitteista.

- Tavoitteemme tälle kaudelle ovat Euroopan Cupin voitto ja Ruotsin mestaruus. Toinen on saavutettu ja toinen edelleen ulottuvillamme.

Storvreta on kuuden pelatun kierroksen jälkeen yhdeksän pistettä jäljessä kärjessä olevista IBK Dalenista ja AIK IBF:stä.