Suora

 • Anton Lundell: 17-vuotias maailmanmestari ja jääkiekkoammattilainen
 • Jääkiekon U18 MM: Puolivälieräottelu USA - FIN
 • Jääkiekon U18 MM, puolivälieräottelu USA - FIN
 • SM-liigan kolmas loppuottelu Kärpät-HPK
 • Jääkiekon Nordic cup: FIN - SWE
 • Jääkiekon Nordic cup, Suomi - Ruotsi
 • Urheiluruutu
 • Koostejakso - kauden parhaat palat
 • Jalkapallon Italian cupin välierän Atalanta - Fiorentina 2. osaottelu
 • Urheiluruutu
 • Rallin MM, Argentiina, ennakko

Kapteeni-Virta johdattaa joukkueensa kultataistoon

Marjukka Virta on yksi Suomen ringettemaajoukkueen tukipilareista. Mainion pelisilmän omaava hyökkääjä on tunnettu huikeista syötöistään, mutta tarpeen tullen Virta osaa myös ratkaista pelejä.

urheilu
Marjukka Virta
YLE

Marjukka Virta tehtaili kolme vuotta sitten pidetyissä Kanadan MM-kisoissa kymmenen maalia ja antoi kymmenen maaliin johtanutta syöttöä. Kenties tärkeimmän maalinsa Virta iski loppuottelussa, kun hän nosti Suomen tasoihin ja jatkoajalle.

Jatkoajalla Anne Pohjola, Virran tutkapari niin maajoukkueesta kuin lapinlahtelaisen LL-89:n riveistä, iski Suomelle voittomaalin ja jo toisen perättäisen maailmanmestaruuden.

- Vuoden 2007 MM-kisat ovat olleet minulle huippuhetki urallani. Meillä oli siellä niin hyvä porukka ja henkilökohtaisesti onnistuin tiukassa paikassa. Se on sellainen asia, joka on ikimuistoisesti jäänyt mieleen ja se kultamitali on ehkä kaikista mieluisin.

Aikuisten kultamitaleita Virralle on liki 20 vuoden mittaiselta ringetteuralta kertynyt neljä kappaletta: kaksi MM-kultaa ja kaksi SM-kultaa. Näiden lisäksi Virta on ollut pokkaamassa lukuisia muista SM-mitaleita.

Kapteenin johdolla kulta kotiin

Joukkuekaverit kehuvat Virtaa taitava pelinrakentajana, joka antaa tosi hyviä syöttöjä ja on yhtälailla kova maalintekijäkin. Valmentajan mielestä Virta on vahva ja periksi antamaton, joka tarvittaessa haastaa ja kyseenalaistaa valmentajankin.

Kenties juuri tämän takia Virta on jälleen valittu Suomen joukkueen kapteeniksi ja nyt hänen olisi tarkoitus johdattaa Suomen ringettemaajoukkue menestykseen koti-MM-kisoissa Tampereella.

- Odotus on, että me hoidamme kullan kotikisoista kotiin. Mutta on aina iso arvoitus, minkälainen Kanada meitä tulee vastaan. Se on kuitenkin meidän päävastustajamme Tampereella, Virta pohti.

Kotikisoissa Virralle tärkeää on erityisesti se, että vihdoinkin hän pääsee pelaamaan MM-mitaleista perheensä ja ystäviensä edessä.

- Siellä on niin paljon tuttuja katsomossa, että se tuo oman pikkulisän ja jännityksen. Mutta sitäkin oikein odottaa.

Lähteet: YLE Urheilu

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat