Suora

  • Katowice Minor CS:GO
  • Supercoppa Juventus - Milan
  • Jalkapallon Italian cup, Supercoppa Juventus - Milan
  • Urheiluruutu

Jarkko Niemisen upea syksy

Jarkko Niemisen peli on kulkenut syksyn aikana loistavasti. Niemisen tennisura oli monien tenniksen seuraajien mielestä vahvassa laskusuunnassa, mutta tämän syksyn tulokset kertovat täysin toista kieltä. Nieminen on uuden valmentajansa avulla löytänyt uuden vaihteen peliinsä.

urheilu
Jarkko Nieminen
EPA

Niemisen syksyn tulokset US Openin jälkeen ovat: Metzissä puolivälierä, Bangokissa finaali, Tokiossa puolivälierä, Tukholmassa välierä, Montpellierissä puolivälierä ja Baselissa niukka tappio toisella kierroksella maailmanlistan kolmosta Novak Djokovicia vastaan.

Tämän hienon vaiheen aikana Suomen tennisykkönen on voittanut mm. Tomas Berdychin (maailmanlistan 6:s), Jo-Wilfried Tsongan (12:s) sekä Jürgen Melzerin (13:s). Niemisen pelistä on huokunut aggressiviisuus, itseluottamus ja peli-ilo.

- Olen todella tyytyväinen syksyyn. Siinä oli sitä ennen paljon 1. ja 2. kierroksen tappioita alla. En uskaltanut kuvitellakaan, että tulisi näin paljon voittoja. Kuitenkin kesällä oli pitkään odottava fiilis. Sanoin haastatteluissakin, että pelaan hyvin harjoituksissa, mutta en ole saanut siirrettyä sitä otteluihin. Uuden saksalaisvalmentajani Jan de Wittin kanssa teimme hyvin töitä ja tuntui, että peli menee eteenpäin.

- Sitten US Openin jälkeen tuli voittoja ja voitot alkoivat ruokkia itseään. Tiukoissa tilanteissa olin rennompi ja itsevarmempi. Kaikilla pelaajilla on sama tilanne, voitot ruokkivat voittoja ja häviöt ruokkivat häviöitä, Nieminen analysoi.

Nieminen on vahvasti sitä mieltä, että hänen pelinsä on mennyt eteenpäin, jopa verrattuna vuoteen 2006, jolloin hän oli maailmanlistalla sijalla 13. Esimerkiksi Niemisen syöttö on kehittynyt selvästi viime aikoina.

- Syötön kehittyminen on helpottanut hirveästi. Se on yksi iso syy miksi on ollut helpompi pelata. Olen saanut helppoja pisteitä syötöllä. Siinä on vieläkin onneksi potentiaalia. Olen aina pystynyt haastamaan parhaatkin takakentältä, mutta se muuttaa koko yleisoloa, kun saa välillä helppoja pisteitä syötöllä.

Nieminen on todella tyytyväinen siihen, että syöttö on nopealla aikataululla mennyt konkreettisesti eteenpäin.

- Aloimme muuttamaan sitä vasta kesällä. Kaikkien näiden vuosien jälkeen puhutaan kuitenkin vain muutamasta kuukaudesta.

Nieminen korostaa valmentaja de Wittin panosta syötön lisäksi taktisella puolella.

- Jan on todella hyvä ottamaan huomioon koko paketin. Hän on erittäin hyvä analysoimaan minun ja vastustajieni peliä. Saan omasta potentiaalistani mahdollisimman usein maksimin irti. Ei ole tullut notkahduksia. Silloinkin kun olen hävinnyt, olen ollut hyvin lähellä voittoa.

Lähteet: YLE Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat