Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu

Suomi juhlii ringeten MM-kultaa

Suomi on voittanut kolmannen peräkkäisen ringeten MM-kullan Tampereella pelatussa turnauksessa. Suomi löi Kanadan toisessa loppuottelussa 6-3 (1-2, 1-0, 2-0, 2-1) ja vei maailmanmestaruuden voitoin 2-0.

urheilu
Maailmanmestarit joukkuepotretissa.
Anu Karttunen

Suomi aloitti ottelun terävästi ja sai heti ensimmäisellä minuutilla kolme hyvää vetopaikkaa. Keely Brown Kanadan maalilla sai venyä parhaimpaansa jatkossakin, mutta sekään ei auttanut, kun ajassa 2.49 ensimmäisessä finaalissa hieman pimennossa ollut Anne Pohjola täräytti Suomen 1-0 -johtoon.

Suomen juhlat eivät kuitenkaan jatkuneet kauaa, sillä Barb Bautista pääsi tasoittamaan lukemat 1-1:een maalin kulmalta, kun aikaa oli kulunut vain 3.22.

Suomi piti pelin ohjaksia käsissään ja pystyi kaivautumaan Kanadan puolustukseen tehokkaasti. Ainoastaan Brownin loistotorjunnat pitivät lukemat tasaisina. Sen sijaan renkaan hallinnassa sillä oli ajoittain ongelmia, sillä syötöt pomppivat usein vastustajalle.

Kanada sai painetta Suomen päähän, kun Marjukka Virta sai kahden minuutin rangaistuksen. Heidi Ahlberg torjui lukuisia tilanteita taidolla ja tuurillakin, mutta Suomen jouduttua kahden pelaajan alivoimalle vajaaksi minuutiksi, Kanada onnistui iskemään. Jennifer Hartleyn vedon Ahlberg pystyi vielä torjumaan, mutta Andrea Ferguson iski paluurenkaan maaliin ja vei Kanadan 2-1-johtoon.

Suomi sai toiseen erään hyvän painostuksen, mutta useista vedoista huolimatta se ei onnistunut yllättämään Brownia. Kanada sen sijaan pääsi kokeilemaan vastaiskuista, mutta myös Ahlberg oli hereillä.

Lopulta Salla Kyhälä onnistui maalinteossa, kun hän loistavalla yksilösuorituksellaan nousi viimeisteli 2-2 -tasoituksen etuyläkulmaan ajassa 23.26. Kanada piti kuitenkin erän lopun hallussaan, mutta ei päässyt ylärimaa lähemmäksi maalia.

Suomen syke riitti voittoon

Suomi tuli kolmanteen erään kovalla sykkeellä ja sai heti erän alkuun hyvän tilaisuuden mennä johtoon, kun se pääsi myllyttämään siirretyn rangaistuksen turvin ylivoimalla. Tästä Kanada vielä selvisi, mutta ei enää Salla Kyhälän laukauksesta, jonka hän tykitti ajassa 34.45 Kanadan maalin yläkulmaan.

Kanadan valmentaja Lyndsay Wheelans yritti aikalisällä herätellä joukkuettaan, mutta suomalaispelaajien kova kunto ja tahto tuntui olevan sille liikaa. Kun vielä Ahlberg maalillaan ei ollut ohitettavissa edes läpiajosta, oli Kanada tukalassa asemassa.

Lopullisesti Suomi otti askeleen kohti maailmanmestaruutta, kun Elina Raesola pääsi erän viimeisellä minuutilla näyttämään kovan laukauksensa voiman ja kiskaisi Suomen 4-2 -johtoon.

Kanada lähti viimeiseen erään hakemaan kavennusta riskilläkin. Se sai kyllä Suomen puolustusta auki, mutta sen viimeistely ontui pahoin. Kun vielä ajassa 51.03 Siiri Kallionpää pääsi laukomaan Susanna Tapanin mainiosta syötöstä lukemat 5-2:een, alkoi aika loppua Kanadan kannalta.

Kanada nousi kuitenkin vielä kerran. Ajassa 55.15 Stephanie Seguin pääsi nousemaan Suomen maalin eteen ja nosti renkaan Ahlbergin räpylän kautta maaliin ja tilanteeksi 3-5. Kanada haki vielä viimeiset minuutit kavennusta ilman maalivahtia. Suomen puolustus kesti, ja lopullisen niitin pääsi iskemään maajoukkueen kokenut tehohyökkääjä Petra Ojaranta, joka laukoi 6-3 -osuman tyhjään maaliin keskialueelta.

Kun Suomi oli vienyt ensimmäisen finaalin nimiinsä jatkoajan jälkeen 6-5, pääsi joukkue juhlimaan kolmatta peräkkäistä maailmanmestaruuttaan voitoin 2-0. Ottelun parhaina palkittiin molempien joukkueiden maalivahdit, Suomen Heidi Ahlberg ja Kanadan Keely Brown.

Lähteet: YLE Urheilu - Anu Karttunen, Tampere

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat