Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja

Setä jaksaa heilua - vieraana Pasi Nurminen

Setä Antero Mertaranta heiluu tällä kertaa Pasi Nurmisen kanssa. Nyt liikutaan muun muassa jääkiekon ja juniorivalmennuksen ytimessä. Miten saadaan nuorista valmennettua maailman huippuja, ja kuka heidät huipulle valmentaa?

urheilu
YLE

Nuorten pelaajien valmennus, ja etenkin yksilövalmennus, oli Sedän ja Nurmisen puheenaihe numero yksi. Riittäkö junnuihin valmentajia jotka osaavat tehdä tämän, kyseli Mertaranta?

- Varmasti on tarvittava määrä osaamista, kysymys on siitä miten heidät saadaan mukaan toimintaan, Nurminen vastasi.

Nurminen puhuu innokkaasti myös henkisen puolen valmennuksen puolesta. Leijonien valmennusringissä mukana oleva entinen maalivahti tietää, että henkistä puolta ei voi unohtaa valmennuksessa.

- Kyllähän pelaajan kokonaisvaltainen kehittäminen on muutakin kuin neuvomista, miten otat syötön vastaan, tai mihin päin liikut. Puhutaan henkisistä asioista, mitkä unohtuu koko ajan. Mitä työkaluja annat pelaajalle, kun tulee hyvä päivä tai tulee huono päivä.

Setä tenttasi Nurmista myös kotoisen SM-liigan tiimoilta. Nurmisen mielestä viihdettä löytyy kotimaisilta jäiltä.

- Peli on energistä SM-liigassa nykypäivänä. Jos mietitään mitä se oli ennen, jarruttelua, keskialueella kahvaamista. Nyt kaikki joukkueet pelaavat äärimmäisen pohjoisamerikkalaisella tavalla. Pyritään puolustamaan hyvin, jopa keskialueella, mutta peli menee päästä toiseen vauhdikkaammin kuin koskaan aiemmin täällä, Nurminen sanoo.

Loppuun aiheeksi nousi jääkiekon MM-kisat ja Leijonien maalivahtipeluutus. Onko Suomella keväällä 2011 joukkueessaan selkeä ykkösvahti?

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat